Annelot Fluitman volgt per 1 september Maarten van Beek op als HR-directeur ING Nederland

Annelot Fluitman zal per 1 september als HR-directeur ING Nederland zitting nemen in het Executive Committee en het bestuur van ING Nederland.

In haar nieuwe rol rapporteert Annelot Fluitman aan Countrymanager Peter Jacobs en (functioneel) aan Ruth McGill. Fluitman werkte in het verleden onder meer voor Uber, Shell en het Duitse e-commerce bedrijf BestSecret. ING noemt haar ‘een bevlogen en innovatieve HR-leider, die een schat aan internationale ervaring op het gebied van HR en HR-technologie meebrengt.’

Maarten van Beek wordt HR-directeur voor Retail Banking in de overkoepelende ING Groep. Van Beek begon in 2015 als HR-directeur voor Nederland, waarna hij de overige Beneluxlanden er in 2018 bij kreeg.

ING zegt dat van Beek zich sinds zijn komst heeft ingezet voor “modern werkgeverschap met een focus op vakmanschap, vitaliteit en duurzaamheid”. Zo werden onder zijn bewind “vooruitstrevende initiatieven” zoals partnerverlof, Purpose to Impact en diversiteitsdagen geïntroduceerd. In zijn nieuwe rol heeft hij HR-verantwoordelijkheid voor alle retailmarkten (Private Individuals, Business Banking en Private Banking & Wealth Management) wereldwijd en rapporteert hij aan Pinar Abay (Head of Retail) en aan Ruth McGill (Chief HR Officer) van ING Groep.