BDO start met retentie-programma voor jonge ouders

BDO heeft het ouderschapsprogramma ParentJourney@BDO gelanceerd. Dit initiatief is bedoeld om aanstaande ouders te helpen het ouderschap en werken bij BDO goed te combineren.

Het programma biedt jonge vader en moeders workshops, handvatten, checklists en gebundelde informatie. Onderzoek toont aan dat BDO relatief veel talenten verliest in de jaren nadat ze moeder of vader zijn geworden, in de levensfase dertig tot veertig jaar. Om een verandering in gang te zetten, wil BDO flexibiliteit in werktijden- en werklocaties mogelijk maken.

Daarnaast bestaat het ouderschapsprogramma uit een ‘Stappenplan voor (aanstaande) Ouders’. Hierin zijn alle te nemen beslissingen rondom ouderschap en werk overzichtelijk weergegeven.

Daarnaast bevat het programma een ‘Stappenplan voor Leidinggevenden’, met checklists en onderwerpen die besproken kunnen worden met jonge ouders binnen de organisatie. Ook is alle werk-gerelateerde informatie in combinatie met het ouderschap gebundeld in het ouderschapsprogramma. Bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden rondom ouderschap, zoals verlof, vergoeding en bijzondere situaties.