Bonus voor maatschappelijk belang

Duitse autobouwers gaan bonussen afhankelijk maken van maatschappelijk belang en duurzame doelen.

Het Duitse Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, schrapt de bonussen voor dit jaar vanwege de coronacrisis. Concullega BMW gaat nog een stap verder en gaat bonussen afhankelijk maken van een duurzaamheidsdoel, de CO2-uitstoot van de geproduceerde auto's.

Door de bonussen in te houden, wil Daimler gedwongen ontslagen voorkomen. Een andere maatregel om dat te bereiken, is dat alle werknemers vanaf oktober een jaar lang twee uur per week minder werken, zonder compensatie. Het hoofd van de ondernemingsraad van het concern zei dat er nu tot 2030 baangarantie is.

Het doel van BMW is om de CO2-uitstoot van de geproduceerde auto's in tien jaar tijd met een derde te verlagen. Het bedrijf zegt dat milieubescherming een van de bouwstenen van de bedrijfsstrategie wordt.

Steekt u veel tijd in het produceren en lezen van rapportages, budgetteren en forecasten? Volg dan de Leergang Reporting en ontvang 32% korting. In 3 dagen leert u effectiever rapporteren, sneller en beter forecasten en neemt u adequate beslissingen op basis van de belangrijkste business drivers.

Lees verder

(bron: ANP, BMW; foto Mike, Pexels)

Gerelateerde artikelen