Carglass ziet aanpak duurzame inzetbaarheid bekroond

Carglass B.V. heeft de zestiende Kroon op het Werk-prijs gewonnen met het programma “Carglass Vitaal”.

Met dit programma verbetert Carglass de duurzame inzetbaarheid van zijn mensen. Bijzonder is volgens de jury dat de betrokkenheid van medewerkers bij het thema groot is. Maar liefst 85 procent van de medewerkers nam deel aan het programma. ‘Een prestatie van formaat,’ aldus de jury.

Per 12 mensen is er een coach 
Medewerkers hebben een individueel budget van 1500 euro per jaar en kunnen allerlei opleidingen volgen. Ook als die niet direct met de dagelijkse werkzaamheden te maken hebben. Per 12 mensen is er een coach. Zo werkt het bedrijf aan onderling vertrouwen en betrokkenheid van collega’s.
Verder hebben medewerkers bij Carglass veel ruimte voor eigen initiatief. Zo stopten door een eigen actie tachtig werknemers met roken. ‘Top-down was zo’n initiatief minder makkelijk ontstaan’, aldus de jury. 
Succesvolle en effectieve aanpak 
Juryvoorzitter Ton Heerts reikte de prijs vorige week uit. De Kroon op het Werk is bedoeld voor werkgevers met een succesvolle en effectieve aanpak van duurzame inzetbaarheid, wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. 
De andere genomineerden voor 2016 waren Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw.