CHRO Forum: De rol van HR in een VUCA-wereld

Veel HR-directeuren merken dat de wereld om hen heen snel verandert. Nieuwe bedrijven die bestaande businessmodellen overhoop gooien, nieuwe generaties met andere wensen op de werkvloer, voortdurende geopolitieke onrust en de automatisering of robotisering van menselijke taken.

Deze ontwikkelingen worden vaak samengevat in het begrip VUCA (Volatile, Uncertain, Complex en Ambigious). Volatility = de onvoorspelbaarheid en snelheid van veranderingen, Uncertainty = onzekerheid over wat er staat te gebeuren, Complexity = veelheid aan krachten, chaos en verwarring rondom ons en Ambiguity = oorzaak en gevolg zijn onduidelijk en moeilijk verklaarbaar.
Hoe ga je als CHRO om met de veranderingen in jouw vakgebied? Hoe krijg je organisaties in een versnelling en welke rol speelt HR hierbinnen?  Tijdens het CHRO Forum, voor leden van de CHRO Community, zullen vakgenoten de uitdagingen bespreken, netwerken en door diverse sprekers uitgenodigd worden om anders naar hun vraagstukken te kijken. Tijdens het CHRO Forum zal Douglas Baillie, CHRO Unilever, spreken over ‘The HR challenge of leading in a VUCA World’ en gaan we samen in gesprek over de mindset, skills en tools die hiervoor nodig zijn.
Filosoof, ondernemer en trendwatcher Ruud Veltenaar zal zijn visie geven op hoe organisaties mee kunnen komen met hun nieuwe en wendbare concurrenten. Een luitenant-kolonel zal de aanwezigen meenemen naar een  VUCA-wereld bij uitstek: Afghanistan. Als commandant van 80 commando’s was hij in de lead van gevaarlijke missies waarbij de doelen vaak bestonden uit het uitschakelen van Talibancellen en het ontmantelen van bermbomfabrieken. 
 
“Op het hedendaagse strijdveld wint de partij die het beste met frictie kan omgaan. Frictie ontstaat wanneer plan en uitvoering heel ver uit elkaar liggen. Wanneer frictie optreedt, moet je er op kunnen vertrouwen dat iedereen zijn taak volbrengt”, stelt de luitenant-kolonel.
Programma
U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan het CHRO Forum. Wij nemen u mee langs een inspirerend programma met uitdagende rondetafelsessies en keynote presentaties.
12.00 Ontvangst met lunch 
13.00 Opening met Ruud Veltenaar (Trendwatcher) en Douglas Baillie “HR challenge of leading in a VUCA world”
14.00 Pauze 
14.15 Rondetafelsessies 
16.30 Closing keynote door een Luitenant-Kolonel van het Ministerie van Defensie
17.00 – 19.00 Netwerkborrel 
Lid worden van de CHRO Community?
Profiteer van de ervaring en kennis van professionals in HR, laat u inspireren tijdens toonaangevende bijeenkomsten en help vakgenoten met hun vraagstellingen. Word nu lid van de CHRO Community. Van en voor CHRO’s en HR-directeuren. Voor meer informatie neemt u contact op met Sanne van den Eijnde: svandeneijnde@alexvangroningen.nl of 020 639 0008 / 06 55176247