Michiel van Meer, CHRO Aon, benoemd tot statutair bestuurder

De directierol van Michiel van Meer, CHRO bij Aon, is per 15 oktober 2020 uitgebreid met een benoeming tot statutair bestuurder.

Naast deze benoeming van Michiel van Meer (42), is er de benoeming per 1 oktober 2020 van Gerben Pasman (37) tot CFO van Aon Nederland is daarmee toegetreden toe tot de directie. Hiermee volgt hij Rogier Sparreboom op die eerder dit jaar tot CFO EMEA van Aon werd benoemd. 

Benoeming Michiel van Meer

Naast de uitbreiding van de directierol met de benoeming tot statutair bestuurder, heeft Michiel van Meer per 1 juli 2020 de HR-verantwoordelijkheid voor alle Shared Services binnen EMEA (Europe, Middle East and Africa) gekregen. 

Van Meer startte in 2013 binnen Aon als HR Manager en was vanaf 2016 directeur Human Resources bij Aon Nederland. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor de HR-strategie van Aon en lag zijn focus op het aantrekken van talent, het ontwikkelen van medewerkers en teams, beloning en vitaliteit, en diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. 

Van Meer: “Sinds ik bij Aon werk, heb ik me met veel facetten van het vakgebied Human Resources beziggehouden. Als statutair bestuurder zal ik deze ervaring met veel plezier meenemen om het directieteam van Aon Nederland verder te versterken.”

Gerben Pasman nieuwe CFO

Gerben Pasman is sinds 2011 in dienst van Aon. Eerst als onderdeel van Financial Planning & Analysis team (FP&A), waarna hij vervolgens als Country Controller verantwoordelijk was voor de Financial Control afdeling. In zijn laatste functie, FP&A Director, was hij het hoofd van het FP&A-team in Nederland. 

Pasman kijkt uit naar zijn nieuwe rol als CFO: “Ik werk al de nodige jaren bij Aon en ken de cultuur dan ook goed. Mijn benoeming als CFO en daarmee het toetreden tot de directie zie ik als een mooie nieuwe uitdaging, die ik met veel energie tegemoet ga.”

Directieteam compleet

Met de benoeming van Gerben Pasman als CFO bestaat de directie van Aon uit Marc van Nuland (Country Manager, CEO Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity en statutair bestuurder), Ron Gardenier (Chief MGA), Annemarie Rosebeek (Chief Affinity), Michiel van Meer (CHRO & statutair bestuurder), Gerben Pasman (CFO), Marleen Lemmens (CTO), Stefan Weda (CCO) en Mandy van der Zalm (CBO).

Country Manager Marc van Nuland is trots op de uitbreiding van het directieteam: “Michiel van Meer laat met de uitbreiding van zijn functie de doorgroeimogelijkheden binnen Aon zien. Gerben Pasman neemt veel financiële Aon-ervaring met zich mee en zal onze directie daarmee versterken. Ik kijk ernaar uit om met hen verder samen te werken binnen het directieteam.”