CHRO of the Year 2019: wie is volgens u toonaangevend?

In 2019 valt weer de keuze op de CHRO of the Year. Aan wie mag CHRO Abbe Luersman dit jaar het stokje overdragen? Vertel ons wie volgens u toonaangevend is in HR.

Het is tijd voor de vijfde CHRO of the Year Award. We zijn op zoek naar innovatieve en inspirerende CHRO’s die een impact op de organisatie hebben. Wie gaat tijdens de CHRO Day op 7 november 2019 naar huis met deze felbegeerde award? Wie valt in de prijzen na eerdere winnaars Niko Veenstra, Anne Jaakke, Janine Vos en Abbe Luersman?

De CHRO Day heeft dit jaar als thema Mens sana in corpore sano. Oftewel: een gezonde geest in een gezond lichaam. Ook op het werk is deze gevleugelde uitspraak relevant. Vitale werknemers zijn namelijk belangrijker dan ooit. Tijdens de CHRO Day ontdekt u met inspirerende sprekers en andere CHRO's we hoe u dit handen en voeten geeft.

De CHRO of the Year Award reiken we uit tijdens de plenaire afsluiting. Wie ziet u op 7 november 2019 graag op het podium staan?

Draag een CHRO voor

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de CHRO of the Year Award?

Innoveren, inspireren en impact maken. Dat is wat toonaangevende CHRO’s dag in dag uit doen. De CHRO of the Year Award geeft hen de broodnodige erkenning voor hun prestaties. Ook kunnen zij op deze manier weer andere CHRO’s en aanstormend HR-talent in beweging brengen.

Wie is de jury?

De jury bestaat uit de HR-directeuren die in de afgelopen jaren de titel CHRO of the Year mochten dragen:

 • Abbe Luersman, CHRO Ahold Delhaize en CHRO of the Year 2018
 • Janine Vos, CHRO Rabobank en CHRO of the Year 2017
 • Anne Jaakke, CHRO Hunkemöller en CHRO of the Year 2016
 • Niko Veenstra, CHRO of the Year 2015

Welke criteria gebruikt de jury?

Drie I’s staan voorop: Innovatie, Inspiratie en Impact. Concreet kunt u dan denken aan een HR-directeuren die:

 • binnen hun HR-beleid komen met innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden;
 • met deze innovatieve aanpak hun omgeving inspireren, zowel intern als extern;
 • met dit innovatieve en inspirerende HR-beleid aantoonbare impact hebben geboekt op de organisatiedoelstellingen.

Daarnaast moeten de HR-directeuren:

 • werkzaam zijn als zelfstandige en autonome HR-leider (CHRO) in een groot of middelgroot bedrijf van tweeduizend medewerkers of meer;
 • een standplaats hebben in Nederland en momenteel meer dan een jaar hun rol vervullen.

Hoe kan ik iemand nomineren?

Een collega kan een HR-directeur aandragen voor de CHRO of the Year Award. Nomineren gaat eenvoudig via het formulier en neemt slechts een enkele minuten in beslag. We vragen u om de nominatie kort te onderbouwen.

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met CHRO Community Manager Stefanie Grimbergen via sgrimbergen@alexvangroningen.nl. De uiterlijke datum voor het aandragen van genomineerden is 6 september 2019.

Welke procedure volgen we bij de CHRO of the Year Award?

1. CHRO Community draagt genomineerden aan

We vragen de CHRO Community om genomineerden aan te dragen via het formulier. Ze onderbouwen hun nominatie op de volgende punten:

 • Innovatie;
 • Inspiratie;
 • Impact.

Op basis hiervan maken we een longlist van genomineerden.

2. Jury beoordeelt genomineerden

We maken van iedere genomineerde een CHRO-dossier. Deze dossiers geven de jury een algemene impressie en een overzicht van de prestaties van de kandidaten. Dat is inclusief de eventuele input van de CHRO Community en een aanbeveling van de desbetreffende CEO.

De jury beoordeelt vervolgens de genomineerden en stelt een shortlist op van maximaal vijf kandidaten op basis van de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Deze shortlist voor de CHRO of the Year Award maken we uiterlijk op 20 september 2019 bekend via deze website.

3. Jury interviewt genomineerden

Om het dossier compleet te maken, nodigen we alle genomineerden uit voor een interview met de voltallige jury. Tijdens het interview spreken we over de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Lees de interviews met de CHRO's van 2018:

4. Jury komt bij elkaar

Na de interviews komt de jury bij elkaar. Die bespreekt dan welke genomineerde het beste scoort op de drie I’s. Dat gebeurt op basis van de CHRO-dossiers en de interviews.

5. We maken de winnaar bekend

We maken de winnaar bekend tijdens de plenaire afsluiting van de CHRO Day 2019. Die vindt plaats op 7 november 2019.