CHRO Profiel: Anne Jaakke

Anne Jaakke was de afgelopen 5-6 jaar als CHRO bij Hunkemöller International B.V. verantwoordelijk voor de HR-strategie in alle 16 landen waar Hunkemöller actief was. Sinds februari 2020 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht #Fanployer (voorheen Fantistics) en sinds mei 2022 The Board Boost.

Voor haar dienstverband bij Hunkemöller werkte Jaakke vier jaar als HR Directeur van Fitness First in Australië. Het werkgebied van Jaakke over de afgelopen jaren is zeer internationaal te noemen. In een interview gaf ze aan dat ze in totaal 42 keer verhuisd is. Hier had ze overigens niet zo veel problemen mee, aangezien ze erg flexibel is ingesteld. Dit komt voornamelijk doordat ze tot haar twaalfde in een hotel woonde. Jaakke verteld dat ze in het begin van haar carrière heel Europa overvloog voor haar veeleisende baan. Dit kwam tot een abrupt einde toen er op een dag rugproblemen opspeelde. Jaakke verteld dat ze hierdoor een aantal belangrijke beslissingen genomen heeft, zoals het beëindigen van haar baan. In deze periode kwam zij tot de conclusie dat haar drijfveer2016 niet lag in zelfverrijking, maar in het verbeteren van een organisatie. Dat is voor Jaakke de grootste reden dat ze zo veel plezier heeft in haar werk. Anne Jaakke in het bezit van haar diploma Hotelmanagement. 
Jaakke is tijdens het CHRO Summit gekroond tot CHRO of the Year. Lees hier meer.
 
Over Hunkemöller
Hunkemöller is een Nederlandse kledingketen voornamelijk gespecialiseerd in lingerie voor vrouwen. Het bedrijf werd in 1886 opgericht door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis. Het bedrijf heette dan vroeger ook Hunkemöller Lexis. Hier kwam verandering in nadat het bedrijf in 1974 overgenomen werd door een dochtermaatschappij van Vroom & Dreesman. Sindsdien heet het bedrijf Hunkemöller. Later werd het bedrijf doorverkocht aan Maxeda, die het in 2010 weer verkocht aan de investeringsgroep PAI partners. Hunkemöller heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst, verspreid over 600 filialen in 16 verschillende landen. 
 

Naam:

Anne Jaakke

Bedrijf:

Hunkemöller

Nationaliteit:

Nederlands


Interviews (en andere belangrijke URL's)
B'Elle - Anne Jaakke 

Carrière
2022 - heden Founder & Managing Partner, The Board Boost
2020 - heden Oprichter, #Fantastics (nu Fanployer)
2020 - heden Bestuurslid, Circle4x

2014 – 2020

Director of Global HR, Hunkemöller International BV

2010 – 2014

HR Director Australia, Fitness First Australia

2010 – 2010

HR Director Europe, Fitness First

2007 – 2008

Head of Learning & Development, Whitbread PLC, UK

2005 – 2007

HR Director Europe, David Lloyd Leisure

2001 – 2005

HR Manager, Autogrill spa

1998 – 2000

Coordinator Recruitment & Training, Tempo Team


Opleidingen
Institute of Executive Coaching & Leadership, International Accreditation Coach Federation,
Institute of Executive Coaching & Leadership, Organisational coaching
Institute of Executive Coaching & Leadership, Executive Coaching
BBA, Hotel Management
Stella Maris College Meerssen