CHRO Profiel: Annelies Balistreri

CHRO Profiel: Annelies Balistreri
Annelies Balistreri is sinds mei 2022 Directeur Personeel & Organisatie en lid Transitie team Ambitie 2025 bij Avans Hogeschool. Ze is er verantwoordelijk voor het HR-beleid voor de 3700 medewerkers. De aanstelling komt nadat ze een sabbatical van een half jaar had genomen. Balisteri was tot 2021 HR-directeur van Den Hartogh Logistics. "Dingen gewoon uitproberen - dát hoort bij een lerende organisatie."

Alle afbeeldingen

Over Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Er zijn vestigingen in Breda, Roosendaal, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg.

Annelies Balistreri was tot september 2021 HR-directeur bij Den Hartogh Logistics en hield zich onder meer bezig met de verschillende onderliggende culturen van de in 24 landen actieve dienstverlener. De uitbreiding van Den Hartogh Logistics heeft ervoor gezorgd dat het aantal internationale medewerkers in de afgelopen jaren flink is gegroeid. Met deze uitbreiding wordt het steeds belangrijker dat mensen in de organisatie elkaar kunnen vinden in de gedeelde waarden, legt Balistreri uit tegen CHRO.nl. “Wij geloven dat duidelijkheid over onze bedrijfswaarden belangrijk is om goed samen te kunnen werken met alle verschillende culturen,” Wat dit het bedrijf uiteindelijk oplevert? “We merken in ieder geval dat we effectiever worden in het zoeken naar oplossingen omdat we elkaar beter begrijpen. En dat geeft medewerkers ook plezier. Dingen gewoon uitproberen – dát hoort bij een lerende organisatie.”

Lees ook: Vertrouwen als basis voor leren bij Den Hartogh Logistics

Balistreri heeft voorheen de opleiding bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen gevolgd en was daarna onder meer CHRO bij Sanoma Learning en Senior HR manager bij Douwe Egberts. Voor Sara Lee, het voormalige moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft ze ruim twaalf jaar gewerkt. Balistreri begeleidt in haar werk individuen en teams, en ze helpt hen in het verwezenlijken van hun volle potentie. Balistreri beschrijft zichzelf als een HR-directeur “vol energie om resultaten te behalen” en iemand “die ervan houdt om met anderen te binden en inspireren”. Ze is daarbij niet bang om op haar intuïtie te vertrouwen en voortdurend te blijven leren.

 

Carrière

mei 2022 – heden

Directeur Personeel & Organisatie en lid Transitie team Ambitie 2025, Avans Hogeschool

2016 – 2021

Group HR Director & Board member, Den Hartogh Logistics

2016 – heden

FutureMaker, FutureWomenX

2016 – 2016

Global Lead Learning & Development, Randstad Holding

2013 – 2016

Chief Human Resources Officer, Sanoma Learning

2011 – 2012

Sr. HR Manager Douwe Egberts Coffee Systems NL and DECS Global Network, Sara Lee

2007 – 2011

Sr. Manager Organisation Development & Recruitment and HR Services, Sara Lee

2006 – 2007

Manager Labour market communications and Training NL, Sara Lee

2004 – 2006

Senior HR Business Partner, Sara Lee

2000 – 2004

HR Officer Finance & Administration & Gift shops, Sara Lee/ Douwe Egberts

1998 – 2000

Supermarket Manager, Albert Heijn

1996 – 1997

HR Projectmanager, Albert Heijn

Opleidingen

1991 – 1996 Bedrijfskunde, Universiteit van Groningen