CHRO Profiel: Benno Siegert

CHRO Profiel: Benno Siegert
Benno Siegert is sinds augustus 2021 Directeur Mens & Organisatie bij VIGO. Siegert was HR-directeur bij zorgverzekeraar VGZ.

Of het nou komt doordat we overspoeld worden door prikkels, of doordat steeds meer wetenschappers het serieus aan het onderzoeken zijn: mindfulness is in opkomst op de werkvloer. Zweverige hype of wetenschappelijk onderbouwde zelfverrijking? De voordelen van mindfulness worden zodanig duidelijk dat zelf de nuchtere zakenman er niet meer helemaal omheen kan. Niet heel gek dus dat ook HR het steeds serieuzer neemt. Is dit dé manier voor HR om de welvaart op de werkvloer op te schroeven?

Benno Siegert, voormalig HR-directeur bij VGZ, heeft de resultaten van mindfulness eigenhandig ervaren. Volgens Siegert gaven de leidinggevenden die de mindfulness trainingen hadden gevolgd aan dat hun gedrag meer in lijn was met de kernwaarden van VGZ. “Wij hebben daardoor meer grip op ons gedrag, omdat er meer ruimte is om elkaar aan het denken te zetten over hoe onze bedrijfswaarden in de dagelijkse praktijk leidend kunnen zijn,” vertelt Siegert over de trainingen die ze gevolgd hebben.

Voordat Siegert bij VGZ belandde, vervulde hij diverse rollen bij PVF Pensioenen. Ook werkte hij als HR Manager voor Centraal beheer Achmea en de FBTO.

Siegert studeerde Corporate Law aan de Rijksuniversiteit in Groningen en deed een master in Advanced Labour Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook naast zijn werk houdt Siegert zich graag bezig met zijn vakgebied. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en ontwikkeling, een netwerk van P&O professionals. Bij de NVP houdt hij zich bezig met de voor zijn vakgebied relevante onderwerpen zoals HR-strategie, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.

 

Over VIGO

VIGO is een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, forensische zorg en ggz. VIGO werkt in een groot gebied in Zuid- en Midden-Nederland en bestaat uit zeven dochterorganisaties. Met een duurzaam en integraal aanbod bieden we jongeren en volwassenen weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving. Onze kracht: van begin tot eind, in alle fasen van het leven, eenvoudig of complex. We helpen bij uiteenlopende problematiek, van opvoed- en ontwikkelingsproblematiek tot psychisch en psychiatrisch probleem, ook als er sprake is van strafbaar gedrag. Niet de aandoening, maar de cliënt als mens staat bij ons centraal.

Carrière

augustus 2021 – heden

Directeur Mens & Organisatie, VIGO

2021 – heden

Lid Raad van Toezicht / Voorzitter remuneratiecommissie

2019 – 2021

Directeur Empoloyee & Experience / Corporate Affairs

 2013 – 2019 

 HR Directeur, Coöperatie VGV

 2013 – heden  Voorzitter NVP Regio Gelderland, NVP 
 2009 – 2013  Directeur HR Zakelijke Markt, KPN
 2006 – 2009  HR Manager, Achmea
 1999 – 2009  HR Manager, Eureko(Achmea)
 1997 – 1999  HR Manager, Achmea Global Investors
 1995 – 1999

 Corporate Lawyer, PVF Pensioenen

 1997 – 1998  Teammanager, PVF Pensioenen
 1997 – 1997  Projectmanager, PVF Pensioenen
 1995 – 1997  Marketing & Sales, PVF Pensioenen
 1991 – 1995  Pension Lawyer, PVF Pensioenen

Opleiding

 2006 – 2008 

 Financial Services Industries, University of St. Gallen 

 2006 – 2008  Financial Services Industries, Vlerick Leuven-Gent Management School 
   Advanced Labour Studies, Universiteit van Amsterdam
   Corporate Law, Rijksuniversiteit van Groningen

Raad van Bestuur