CHRO Profiel: Chiraz Ben Messaoud

CHRO Profiel: Marco de Korte
Chiraz Ben Messaoud is sinds juni 2022 Chief People Officer & Management Board Member bij Zanders. Daarvoor werkte Ben Messaoud als Chief People Officer bij Trustmoore.

In 2000 rondt Chiraz Ben Messaoud haar bachelor in marketing af aan de hogeschool in Reims. Na haar bachelor behaalt ze haar MBA in Spanje aan de University of Deusto. Sindsdien heeft ze voor verschillende bedrijven gewerkt waaronder Trustmoore, Aalberts Industries N.V., Cisco, Pieterman en Amgen.

Sinds begin 2015 was Chiraz Ben Messaoud werkzaam bij Aalberts Industries als hoofd van HR Development. Zij bevond zich daar in een unieke positie als de eerste persoon met een eindverantwoordelijkheid voor HR Development bij Aalberts. Messaoud beschrijft de functie van HR als multidisciplinair: “Je hoeft geen wiskundige te zijn maar moet wel met cijfers kunnen omgaan. Je moet ook een coach zijn, een sparringpartner voor leiders en een inspirerende bron.¨

Als leidinggevende moet ze zich voortdurend dynamisch kunnen bewegen om zo een centraal HR beleid te creëren. Alles is steeds minder hiërarchisch en meer fluïde, en de bedrijfsstructuur wordt steeds organischer. Het verbinden van mensen neemt daarbij een centrale rol in bij haar, wat niet alleen terug is te zien in haar functie als hoofd van HR, maar ook in het vrijwilligerswerk dat zij heeft verricht voor vluchtelingen steunpunt ASKV. Verder is Messaoud vloeiend in de Franse, Nederlandse, Spaanse en Engelse taal en spreekt ze verschillende talen, waaronder Arabisch, op redelijk niveau. Deze taalvaardigheid is niet alleen erg handig in het HR-vakgebied, maar heeft haar ook geholpen als vrijwilliger voor ASKV.

 

Over Zanders

Zanders is een toonaangevend onafhankelijk adviesbureau met drie expertisegebieden: treasurymanagement, risicomanagement en corporate finance.

Sinds de oprichting in 1994 is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal gevestigde nichespeler, met vestigingen in vijf Europese landen, USA en Japan.

Carrière

juni 2022 – heden Chief People Officer & Management Board Member, Zanders
2020 – 2022 Chief People Officer & Executive Board Member, Trustmoore
2018 – 2020 Global People & Culture Advisor, Trustmoore
 2015 – 2017  Global Head of HR and Talent Development, Aalberts Industries N.V. 
 2012 – 2014  Leadership and Talent Development Senior Specialist, Amgen 
 2004 – 2007  Trainer, Pieterman
 2004 – 2007  Training and Coaching Program Manager, Cisco

Opleiding

 2000 – 2001   Master of Business, University of Deusto
 1996 – 2000  Marketing, Hogeschool Reims