CHRO Profiel: Chris van Steenbergen

CHRO Profiel: Chris van Steenbergen
Chris van Steenbergen was tot februari 2021 CHRO bij Heineken. “Freedom within a framework” is het uitgangspunt van de bierbrouwer.

Chris van Steenbergen, tot februari 2021 CHRO bij Heineken, hecht erg aan zijn land. Hoewel hij voorheen werkte in Barcelona, de Verenigde Staten en Frankrijk, besloot hij eind jaren negentig samen met zijn gezin om meer stabiliteit op te zoeken. Sindsdien woont hij in Schilde bij Antwerpen.

Zijn internationale mindset is Van Steenbergen echter nooit kwijtgeraakt. Zo was hij onder meer CEO van Quick en heeft hij bij Cadbury gewerkt als directeur HR Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Wij zijn een internationale organisatie en die moet geleid worden door mensen met een internationale mindset,” legt hij uit tegen CHRO. “Om bij Heineken aan de top te komen is het daarom een vereiste dat je ervaring hebt opgedaan in het buitenland.” Verder heeft het ook meegeholpen dat Van Steenbergen niet een pure HR-achtergrond heeft maar ook verschillende operationele businessfuncties vervulde. Hij vertelt dan ook dat je als HR-professional de bedrijfsstructuur goed moet kennen. “Je moet inzien hoe en waar waarde voor de onderneming wordt gecreëerd.”

Lees ook: interview CHRO met Chris van Steenbergen

Kort na zijn aantreden vond er onder zijn begeleiding een ingrijpende herstructurering plaats. Door een aantal acquisities kreeg de bierbrouwer een aantal corporate en regionale functies erbij. Van Steenbergen geeft aan dat Heineken uitgaat van het begrip Freedom within a framework. Zo zijn er enkele grondwaarden die voor iedereen gelden waarvan ‘kwaliteit’ het containerbegrip is. Echter, als bedrijf is Heineken organisch gegroeid door verschillende acquisities. “Deze bedrijven hebben ook sterk uiteenlopende culturen.”, aldus Van Steenbergen. Daarbij bekent hij dat het management van Heineken en zijn dochterondernemingen vaak nog iets te West Europees is. “Wij zien erg veel groeimogelijkheden in onder meer Afrika, Azië, Brazilië en Mexico. We moeten ervoor zorgen dat we lokale leiders aantrekken, ontwikkelen en kansen geven. Ook op het gebied van genderdiversiteit kunnen we zeker nog beter.”

 
Heineken
Heineken is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector. Het bedrijf is opgericht in 1863. Heineken heeft op het moment meer dan 140 brouwerijen in 71 landen waar de productie van hun bier en cider plaatsvindt, en is actief in meer dan 178 landen. Na de beoogde fusie tussen AB Inbev en SABMiller is Heineken de op één na grootste bierbrouwerij ter wereld met ruim 80.000 werknemers in dienst. In 2015 maakte Heineken een omzet van ruim 20,5 miljard euro.
 
 
Carrière

2021 – heden

Managing Director, CVS Consulting B.V. 

2020 – heden

Board Member, Erasmus Centre for Leadership

2017 – heden

Board Member, United Breweries Ltd.

2014 – 2021:

CHRO, Heineken

2010 – 2014:

CHRO, DSM

2010 – 2013:

Non-executive Director, SSP International

2008 – 2010:

CHRO, Cadbury

2007 – 2008:

Managing director Europa, Cadbury Schweppes

2002 – 2007:

Managing director, Cadbury

1999 – 2002:

CEO, Quick Restaurants SA (België)

1998 – 1999:

Managing director, Randstad Interlabor (België)

1988 – 1999:

Diverse functies, Cadbury Schweppes Beverages

1980 – 1988:

Manager International Legal Department, ITT/Alcatel België

 
Raad van Bestuur
 Jean-François van Boxmeer   CEO 
 Laurence Debroux      CFO