CHRO Profiel: Doreth Lau

CHRO Profiel: Doreth Lau
Doreth Lau is HR-directeur bij Antea Group. “Je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te ontwikkelen en gericht aan je carrière te bouwen.”

Er is een gering aanbod aan hoogopgeleide technici en adviseurs op de arbeidsmarkt. De vraag vanuit het bedrijfsleven is groter dan het aanbod. Dit merkt ook advies- en ingenieursbureau Antea Group. “Technisch talent wordt schaars, terwijl de markt juist meer om dit soort kennis vraagt,” vertelt Doreth Lau, HR-directeur bij Antea Group. Het bedrijf doet er alles aan om technici aan zich te binden. Zo werkt Antea Group samen met universiteiten en hogescholen om jongeren te trekken. En zorgt het bedrijf ervoor dat ze zichtbaar zijn op beurzen. De schaarste van technici heeft zelfs voor gezorgd dat er al op de middelbare scholen wordt geworven.

Lees ook: Antea Group start arbeismarktcampagne

Met de campagne ‘Écht Knap’ zet het bedrijf dan ook medewerkers in de spotlight. De afdeling HR en PR&C nam de uitvoering ter hand. Eén van de collega’s die in de spotlight werd gezet vertelt: “Een leuke ervaring en weer totaal iets anders. Je bent opeens voor één dag een model. Spotlights op je gezicht, camera op je gericht. Ik kan je vertellen: het is een vak apart.”

Lau vertelt over het programma: “Hierin laten we zien dat Antea Group een mooi bedrijf is om voor te werken: je bent betrokken bij interessante, uitdagende projecten. En je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te ontwikkelen en gericht aan je carrière te bouwen.” Sinds de start van de campagne ziet Antea Group een stijging in het aantal aanmeldingen en de kwaliteit van de mensen die zich hebben aangemeld.

Afbeeldingsresultaat voor antea group

Over Antea Group
Antea Group is een Nederlands advies- en ingenieursbureau dat opereert in waterbouw, infrastructuur, kustbouw, vastgoed, stedelijke inrichtingen, milieu, veiligheid en projectmanagement. Onder de naam Oranjewoud groeide het bedrijf uit tot een onafhankelijk partner voor zowel het bedrijfsleven en overheden. Antea Group geeft aan dat het zich kenmerkt door een pragmatische aanpak die doelgericht is met oog voor duurzaamheid. In 2016 boekte het bedrijf het op één na beste resultaat ooit met een omzet van €395 miljoen. Het nettoresultaat kwam uit op €2,3 miljoen.

Carrière

2012 – heden CHRO, Antea Group Nederland
2004 – 2011 Senior HR Adviseur, Antea Group Nederland
1997 – 2000 Loopbaanadviseur, Randstad
1995 – 1997                             Assistent Personeel en Organisatie, Center Parcs UK

Opleiding

1993 – 1997                                          Human Resources Development, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Raad van Bestuur

Gerard Sanderink CEO
Pieter Pijper CFO