CHRO Profiel: Elsbeth Janmaat

CHRO Profiel: Elsbeth Janmaat
Elsbeth Janmaat is sinds maart 2021 Chief Human Resources Officer bij de NTS-Group. Janmaat was van 2015 tot 2019 HR-directeur bij Vopak, ‘s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag. Naast betrokkenheid bij de medewerkers, wil het bedrijf ook actief bijdragen aan de gemeenschap.

In 1999 besloot Elsbeth Janmaat haar baan bij Shell op te zeggen om samen met haar echtgenoot en VVD-coryfee Ed Nijpels naar Friesland te trekken. Een provincie waar ze voordien slechts twee keer geweest was. “Bewust heb ik een jaar niet gewerkt om Fryslân te leren kennen,” vertelde ze destijds tegen het Friesch Dagblad.

Anno 2007 was het tijd voor haar carrière, dus besloot Janmaat om een nieuwe business unit op te zetten voor Friesland Foods. Ze wisselt de Nederlandse dijken in voor Kuala Lumpur. Voor Friesland Foods, die rond dezelfde tijd fuseert met Campina en verder gaat als FrieslandCampina, werkt ze daarna nog geruime tijd voor onder meer Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Begin 2015 werd Janmaat benoemd tot HR-directeur bij Vopak. Als HR-directeur was ze eindverantwoordelijke voor het HR-beleid van de dienstverlener in tankopslag. Met dit beleid wil Vopak, naast betrokkenheid bij de medewerkers, ook actief bijdragen aan de gemeenschap. Zo doet Vopak mee als mentor aan de Refugee Talent Hub, waarbij talentvolle vluchtelingen worden gematched met bedrijven. Het doel hiervan? Terwijl vluchtelingen lang moeten wachten op een vergunning worden ze hiermee voorbereid op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bovendien hoopt Vopak zo hun integratie en economische onafhankelijkheid in de Nederlandse samenleving te versnellen.

De bronafbeelding bekijken

Over NTS-Group
NTS-Group is een groep van bedrijven die (opto-)mechatronische systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers produceert en ontwikkelt. Het concern heeft bedrijven in Nederland, Tsjechië, de Verenigde Staten, Singapore en China en telt anno 2019 ca 1900 werknemers. Het hoofdkantoor zetelt in Eindhoven.

 

Carrière

maart 2021 – heden

Chief Human Resources Officer, NTS-Group

2019 – 2020

Chief Human Resources Officer, Nouryon

2015 – 2019

Global HR Director, Vopak

2011 – 2014

HR Director Consumer Products EMEA, FrieslandCampina

2009 – 2010                                

HR Director Consumer Products International, FrieslandCampina

2007 – 2008

HR Development Asia, MEA & Kuala Lumpur, FrieslandCampina

2002 – 2007

Manager Management Development, Friesland Foods

1996 – 1999

Retail, Shell

1990 – 1993

HR Manager, Shell

Raad van Bestuur

Eelco Hoekstra

CEO

Jack de Kreij

CFO

Frits Eulderink                   

COO