CHRO Profiel: Gerrit van der Maaten

CHRO Profiel: Gerrit van der Maaten
Gerrit van der Maaten is HR Directeur bij Van Mossel Automotive Groep. Van der Maaten was tot september 2019 CHRO bij een van de grootste leasebedrijven in de wereld: LeasePlan.

De militaire school doorlopen en vervolgens gaan werken in het Human Resources-vakgebied. Een interessante carrièreswitch, maar de discipline die Van der Maaten heeft opgestoken, heeft zeker geholpen bij zijn verdere loopbaan.

Gerrit van der Maaten was sinds 2005 werkzaam bij Leaseplan, een financiële dienstverlener in wagenparkbeheer. Zijn eerste functie was account directeur publieke sector, wat hij ruim 5 jaar heeft gedaan. Daarna werkte hij 2,5 jaar als Account directeur zakelijk dienstverlening. Momenteel is hij directeur HR. Van der Maaten heeft naast zijn werk verschillende trainingen en cursussen gevolgd om zijn vaardigheden uit te breiden.

Lees ook: Interview Van Der MaatenLeiderschap en talentmanagement als hefboom voor versnelling

LeasePlan loopt qua flexibilisering van het arbeidspersoneel niet voorop. Dat is ook niet erg zegt Gerrit van der Maaten in een interview met chro.nl: “We kijken op dat vlak wel naar wat andere organisaties doen: ik wil vooral weten of andere benaderingen echt goed werken. Mensen bijvoorbeeld voor bepaalde opdrachten inhuren, dat past niet zo goed bij de aard van ons werk. Wij werken nauw samen met klanten en berijders. Het duurt circa 9 maanden voordat je op een gemiddelde functie bent ingewerkt. Wanneer je daarin te veel wisselt, is dat niet goed voor de dienstverlening aan onze klanten.”

Als HRM directeur was Van der Maaten verantwoordelijk voor het volgen, signaleren en analyseren van relevante interne en externe ontwikkelingen. Daarnaast formuleert hij strategische HR-doelstellingen. Hij heeft van 1983 tot 1985 gezeten op de Koninklijke militaire school.

De bronafbeelding bekijken

 

Over Van Mossel Automotive Groep

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep is met ruim 4600 medewerkers in meer dan 70 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste automotive bedrijven in Nederland en België. Het bedrijf telt meer dan 300 vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Van Mossel is in België verdeler van de merken Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault en Suzuki.

Carrière  
mei 2020 – heden HR Directeur, Van Mossel Automotive Groep
2019 – 2020 Owner, Vandermaaten HR Interim
2019 – 2019 HR Interim, Cycling Sports Group
2008 – 2019 Directeur HRM, Leaseplan
2005 – 2008 Account directeur zakelijke dienstverlening, Leaseplan
2000 – 2005 Account directeur publieke sector, Leaseplan
Opleiding  
2014  HR strategy in transforming organisations, London Business School
2010 Executive Leadership Program Leaseplan
2008 Visionary Global HRM training, UCLA Anderson School of
Management
2006 Leiderschapstraining
1983 – 1985 Koninklijke Militaire School