CHRO Profiel: Jan den Hartog

CHRO Profiel: Jan den Hartog
Jan den Hartog is Group HR Director bij Koninklijke Boskalis Westminster, een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld.

Na het voltooien van zijn studie personeelsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen begint Jan den Hartog in 1990 als Manager-HR bij Stork waar hij in 2001 wordt benoemd tot Vice President HR. In 2006 maakt hij de overstap naar Boskalis waar hij te werk gaat als Group HR Director.

Boskalis ziet zijn werknemers als de sleutel voor succes. “Onze mensen zijn specialist in ondersteunend samenwerken met elkaar, met onze partners en met de klant.” schrijft het bedrijf op de eigen web site.

Als directeur HR houdt Den Hartog zich bezig met het implementeren van organisationele strategieën waarbij de medewerkers van Boskalis centraal staan. Er is genoeg te doen, want ondanks de dalende vraag in de olie- en gasindustrie blijft het bedrijf een wereldspeler in deze sector. Zo nam Boskalis in de periode van 2008 tot en met 2014 SMIT, MNO Vervat, DockWise en Fairmount over, en zag het in korte tijd een sterke groei in de bedrijfsstructuur en processen. Met oog op deze groeiende complexiteit diende het HR-beleid van Boskalis voor een herijking van de oorspronkelijke organisatiestructuur te zorgen.

Over Koninklijke Boskalis Westminster
Koninklijke Boskalis Westminster is een toonaangevende aannemer en verlener van maritieme diensten op de internationale baggermarkt. Het bedrijf streeft ernaar om innovatieve en competitieve oplossingen te leveren waarbij standaarden van veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf telt ongeveer 8.200 medewerkers en behaalde in 2016 een omzet van 2,6 miljard euro met een nettoverlies van 564 miljoen euro. In augustus 2017 maakte Boskalis bekend de Britse zeebodemonderzoeker Gardline Group over te nemen voor ongeveer 44 milhoen euro.

Carrière  
2006 – heden Group HR Director, Koninklijke Boskalis Westminster
2001 – 2006 Vice President HR, Stork
1990 – 2001 Manager HR, Stork
Opleidingen  
2014  Senior Executive Program, London Business School
2001 – 2006 Strategic Management, Lemniscaat School of Management
1990 – 2001       Personnel Management, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Raad van Bestuur  
Peter Berdowski CEO
Theo Baartmans Board member
Hans Kamps CFO