CHRO Profiel: Jana Belyušová

CHRO Profiel: Jana Belyušová
Jana Belyušová was CHRO bij Endemol. Voor haar werk bij het televisiebedrijf was Belyušová genomineerd voor de CHRO of the Year Award 2018.

Jana Belyušová is sinds oktober 2020 Chief People Officer at Philips Domestic Appliances. 

Philips Domestic Appliances

Over Philips Domestic Appliances

Het hoofdkantoor van Philips Domestic Appliances is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft innovatie-, productie- en commerciële centra over de hele wereld, en is aanwezig in meer dan 100 landen. Philips Domestic Appliances heeft ongeveer 7.000 getalenteerde en diverse medewerkers in dienst, die innovatie naar de consument brengen en hen helpen om elke dag van hun huis een thuis te maken. Philips Domestic Appliances is een voormalig bedrijfsonderdeel van Koninklijke Philips.

In haar vorige functie overzag Belyušová de internationale HR-activiteiten en strategieën van Endemol. Ook maakte Belyušová deel uit van de Raad van Toezicht van het bedrijf in Nederland. Voordat zij bij Endemol terecht kwam, was zij werkzaam bij Philips in de functie van CHRO. Naast haar huidige werkzaamheden is Belyušová lid van de Raad van Bestuur van The Hague Process on Refugees and Migration. 

Jana Belyušová was één van de genomineerden voor de CHRO of the Year Award 2018. Bekijk ook de profielen van de andere genomineerden: 
Abbe Luersman (Ahold) 
Hans van Leeuwen (Asito) 
Renata Mrazova (NN) 

Over Endemol Shine

Endemol is een Nederlands televisieproductiebedrijf dat sinds januari 2015 samen met het Britse Productiebedrijf Shine Group eigendom is van 21th Century FOX. Daarmee heeft het bedrijf de naam Endemol Shine Group gekregen. Het bedrijf is opgericht in 1994 na de fusie van de televisieproductiebedrijven van Joop van de Ende en John de Mol. In 2000 werd het bedrijf verkocht aan het Spaanse telecommunicatiebedrijf Telefonica, maar in 2007 kocht De Mol samen met Silvio Berlusconi het bedrijf terug. In 2017 draaide de organisatie een omzet van 1,9 miljard euro.

Naam:            Jana Belyušová
Bedrijf:           Endemol Shine Group

Carrière

2020 – heden  Chief People Officer at Philips Domestic Appliances
2018 – 2020    Lid Raad van Toezicht, EndemolShine Nederland
2015 – 2020     CHRO, Endemol Shine Group
2011 – 2015      CHRO, Enabling Functions, Philips
2006 – 2010    Senior HR Directorm, EMEA Retail, Nike
2000 – 2005   HR Director, EMEA CSG

Raad van Bestuur
Sophie Turner Laign   CEO
Edwin van Es               CFO