CHRO Profiel: Janine Vos

Janine Vos is CHRO bij Rabobank. Met haar ruime ervaring in organisatieverandering levert zij een grote bijdrage aan de hervormingen van de bank. In 2017 won zij de CHRO Award of the Year.

Na meer dan een decennium te hebben gewerkt voor KPN, maakte Janine Vos in 2016 de overstap naar Rabobank. Bij de aankondiging van Vos’ benoeming in mei 2016 stelde Rabobank dat zij met haar ervaring en visie op HR, organisatie- en cultuurverandering een belangrijke bijdrage kan leveren.

Vos haalt haar inspiratie dagelijks uit mensen die ze tegenkomt, haar team en haar collega’s in de tienkoppige directie. Directievoorzitter Wiebe Draijer selecteerde deze tien leden op de ‘drie v’s’: vitaliteit, vakmanschap en veranderkracht. Maar ook het vermogen om te denken vanuit één Rabobank in plaats van tien verschillende silo’s. Vos vertelt in een interview met CHRO: "Dat geeft echt een kick. Uiteindelijk haal je inspiratie uit elkaar. Als je allemaal je eigen expertise meebrengt en daarmee iets kan betekenen voor elkaar: dat vind ik mooi." 

Lees ook: Janine Vos CHRO of the Year 2017

Vos is haar loopbaan in 1997 begonnen bij KPN, daar heeft ze verschillende managementposities heeft vervuld. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van Rabobank, zegt over Janine Vos: “Zij heeft leiding gegeven aan een HR-organisatie bij KPN en is ook op een intensieve wijze betrokken geweest bij de grote veranderingen die dit bedrijf heeft doorgemaakt.”

Wat KPN zo interessant maakte voor Vos was het ging om veranderingen en mensen. Beiden zijn haar passie, zo zegt ze in een interview met De Stijl, en beiden waren volop aanwezig bij KPN. Sterke kant van Vos is het samenstellen van teams en het beter laten presteren van die teams. Dat doet zij door eerst goed te observeren en daarna een analyse te maken. Vervolgens probeert ze te snappen waar hun ‘drive’ zit, zodat ze een gemeenschappelijk doel kan creëren.

Momenteel richt Janine Vos zich op het weerbaarder maken van werknemers bij de Rabobank. In het artikel ‘Bijscholing werknemers is ook verantwoordelijkheid werkgevers’ van met het Financieel Dagblad geeft de HR-directeur van Rabobank aan dat ze wil dat werknemers meer geprikkeld worden om in zichzelf investeren. Samen met Barbara Baarsma, directeur Kennisontwikkeling, geeft zij steun voor het plan om de transitievergoeding in te ruilen voor een individuele scholingsrugzak.

 
 

Rabobank

De Rabobank is een Nederlandse bank. De Rabobank bestaat uit een groot aantal zelfstandige coöperaties die allen een eigen bankvergunning van de Nederlandsche Bank bezitten. Deze coöperaties bedienen gezamenlijk ongeveer 7,5 miljoen klanten, waarvan het merendeel particulieren zijn. De Rabobank is ontstaan in 1972 uit een fusie. De nieuwe bank gebruikte de naam Rabobank als handelsnaam, omdat de naam Raiffeisen-Boerenleenbank te lang en te moeilijk om te onthouden was. In 2016 bedroeg de nettowinst van Rabobank 2,24 miljard euro.  

Carrière
 

2016 - heden

Chief Human Resources Officer, Rabobank

2014 – 2016

Chief HR Officer, KPN

2013 – 2014

VP HR Business Market & IT Solutions, KPN

2012 – 2013

VP HR Mobile & International, KPN

2011 – 2012

HR Directeur Consumentenmarkt, KPN

2008 – 2010

HR Director, Telfort(KPN)

2006 -  2008

HR Manager KPN Sales, KPN

2005 – 2006

HR Manager KPN Mobile, KPN

2004 – 2005

Manager KPN Mobiliteit Shop, KPN

2003 – 2004

Marketingmanager KPN Retail, KPN

2001 – 2003

Regiomanager KPN Retail, KPN

 
Opleiding
 1991 – 1996   MSc Nederlands Recht en Arbeidsrecht, Utrecht University 

Raad van Bestuur

 Wiebe Draijer   CEO 
 Bas Brouwers   CFO
 Ralf Dekker  COO
 Petra van Hoeken 

 CRO

 Berry Marttin  Lid RvB
 Rien Nagel  Lid RvB 
 Jan van Nieuwenhuizen   Lid RvB