CHRO Profiel: Jeroen de Bree

CHRO Profiel: Jeroen de Bree
Jeroen de Bree was tot 2019 directeur P&O bij Sligro Food Group. “Wij vinden het belangrijk om met betrokken medewerkers te werken die datzelfde groene bloed hebben.”

Bij Sligro Food Group wordt veel waarde gehecht aan het motiveren en binden van werknemers. Jeroen de Bree, voormalig directeur P&O, geeft aan dat het bedrijf medewerkersparticipatie stimuleert door medewerkers aandeelhouder te laten worden van Sligro Food Group. Daarnaast kunnen de medewerkers zogenaamde ‘Groen Bloed-certificaten’ toegekend krijgen, die later ook weer kunnen worden ingewisseld voor aandelen. “Wij vinden het belangrijk om met betrokken medewerkers te werken die datzelfde groene bloed hebben. Het aandeelhouderschap speelt daarin een heel belangrijke rol,” vertelt de Bree hierover in het magazine voor Sligro Food Group medewerkers.

De Bree werkt al geruime tijd bij Sligro Food Group. In 1991 trad hij aan als hoofd ‘Personeel, Organisatie en Opleidingen’ en in 1996 werd hij benoemd tot directeur ‘Personeel en Organisatie’, een functie die hij tot op heden bekleedt. In 2016 stond Sligro Food Group op de derde plek van Best Beoordeelde Werkgevers van Nederland. Over de nominatie zei De Bree: “Wij zijn hier heel erg trots op! Want tevreden medewerkers stralen dat uit naar onze klanten. Dat zien wij terug in het recente ‘zomerrapport’ van GfK waarin Emté de hoogste klantwaardering van alle supermarkten in Nederland kreeg.”

Over Sligro Food Group
Sligro Food Group is een Nederlandse onderneming, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Veghel. Onder Sligro Food Group vallen de bedrijven, Sligro, EMTÉ Supermarkten en Van Hoeckel (leverancier voor de institutionele markt). Daarnaast heeft het bedrijf ook deelnemingen in Spar Holding, Smeding BV, Kaldenberg Slagerijen BV en Verhoeven (brood). Sinds 1989 is Sligro Food Group beursgenoteerd aan de Euronext in Amsterdam. Sligro Food Group is aangesloten bij Superunie, een inkoopvereniging. De omzet van de onderneming bedroeg in 2019 ruim €2.35 miljard met een nettowinst van €34 miljoen.
 

Carrière

2020 – heden Eigenaar, Jeroen de Bree Advies
1996 – 2019 Directeur P&O, Sligro Food Group
1991 – 1996 Hoofd Personeel Organisatie & Opleidingen, Sligro Food Group

Opleiding

2016 – 2017 Nationale Leiderschapsgang, Comenius Leergangen
1992 – 1996 Algemene Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht
1977 – 1981 Arbeidsverhoudingen, Hogeschool de Horst

Raad van Bestuur

Koen Slippens CEO
Rob van der Sluijs CFO
Willem-Jan Strijbosch COO