CHRO Profiel: Jeroen Flier

CHRO Profiel: Jeroen Flier
Als hoofd Personeel & Organisatie en HR Manager is Jeroen Flier actief bezig met het medewerkersbeleid bij het Nederlandse familiebedrijf. “VDL Groep is als familiebedrijf geworteld in de samenleving en zeker in de regio.”

Jeroen Flier is al meer dan 20 jaar hoofd van de afdeling Personeel & Organisatie bij VDL Groep. Hij vindt het belangrijk dat mensen die aan de kant staan zich zullen aanpassen en mee gaan doen. “Wij ook trouwens. Leidinggevenden en werknemers zullen met elkaar het gesprek moeten aangaan met als inzet: kun jij over twee jaar dit werk nog doen?” vertelt Flier tijdens een conferentie van Brainport Network. “Oud, jong, beperkt, minderheid, we hebben ze bij VDL Group allemaal en we hebben ze ook allemaal nodig.”

Daarnaast ziet Flier een wederzijdse verantwoordelijkheid tussen VDL Groep en de regio. “VDL Groep is als familiebedrijf geworteld in de samenleving en zeker in de regio,” vertelt hij. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om verschillende doelgroepen aan te trekken en zorgt derhalve niet alleen voor instroom en doorstroom, maar ook voor zij-instroom uit andere vakgebieden. Zo heeft het bedrijf zich onder meer ingezet om mensen met een uitkering aan te nemen, met de mogelijkheid tot doorstroming. Daarbij legt Flier uit dat het uitgangspunt is dat VDL uitgaat van wat mensen wél kunnen in plaats van wat zij niet kunnen.

De samenwerking moet volgens Flier wederzijds zijn. “Werkgevers hebben de banen. Die moeten dus ook de kar trekken. De andere partijen horen, met geld en plannen, te faciliteren.” Bijvoorbeeld bij vmbo’s en ROC’s die werkgarantie, vakantiewerk of stageplekken aanbieden.
 

Over VDL Groep
VDL Groep is een internationaal opererend familiebedrijf in de metaalbewerkingsindustrie. Het bedrijf is toegespitst op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen, personenauto’s en overige eindproducten. De onderneming is één van Nederlands grootste familiebedrijven met ruim 90 werkmaatschappijen in 19 landen. VDL Groep begeleidt vanuit Eindhoven haar vele werkmaatschappijen zodat elk bedrijf zelfstandig kan werken in zijn eigen specialisme en uiteindelijk verantwoordelijkheid draagt voor de behaalde resultaten. In 2019 bedroeg de omzet van VDL Groep ruim €5,78 miljard met een nettoresultaat van €203 miljoen. Het bedrijf telt ruim 16.000 werknemers.

Carrière  
2018 – heden HR Manager, VDL Steelwelde
1996 – heden Hoofd P&P, VDL Groep                                   

Opleidingen
Jeroen Flier heeft een HBO-opleiding  P&O gedaan, ook heeft hij de Bachelor Business Administration gevolgd.

Raad van Bestuur  
Willem van der Leegte President-directeur
Paul van Vroonhoven Financieel Directeur
Theo Toussaint Hoofddirectie
Pieter van der Leegte Hoofddirectie
Jennifer van der Leegte Hoofddirectie
Wim Maathuis Hoofddirectie
Jan Mooren Hoofddirectie