CHRO Profiel: Jitka van der Bruggen

CHRO Profiel: Jitka van der Bruggen
Jitka van der Bruggen was tot juni 2018 Directeur Human Resources bij GrandVision Benelux, onderdeel van de internationale optiekketen GrandVision.

Haar huidige functie is HR Director Europe a.i. bij O’Neill, HR (interim) Management & Advies Coaching / Sport & Vitaliteit bij JTK FORWARD en Board Member bij de Nederlandse Basketball Bond. 

 

Over O’Neill

‎O’Neill is oorspronkelijk een Californisch surfkleding- en surfplankmerk dat in 1952 werd opgericht door Jack O’Neill. Het verhuisde langs de kust van San Francisco naar Santa Cruz tegen het einde van het decennium. Jack zou het wetsuit hebben uitgevonden, zijn zoon Pat de riem op de surfplank. Het bedrijfslogo symboliseert een brekende surfgolf. “O’NEILL” en het “Wave-logo” zijn handelsmerken die wereldwijd zijn geregistreerd.‎

Na een master in Business Economics te hebben behaald aan de Universiteit van Amsterdam ging Jitka van der Bruggen aan de slag als Consultant Management Development bij Koninklijke Ahold. Binnen Ahold bekleedde zij verschillende functies waaronder die van Manager Organizational Development en Senior HR Manager. In 2007 maakte ze de overstap naar K-Swiss waar ze eveneens twee jaar te werk ging als HR Manager. In 2009 werd ze benoemd als HR Directeur Europa bij LG Electronics waar ze werkt tot haar benoeming bij GrandVision Benelux in 2011.

Het HR-beleid van GrandVision Benelux geeft medewerkers de mogelijkheid door te groeien binnen de organisatie aan de hand van opleidingen en trainingen met een hoge mate van tevredenheid bij medewerkers tot gevolg. Zo blijkt onder andere uit een greep van reacties uit het onderzoek van Beste Werkgevers: “goede sfeer, leuke collega’s, veel vrijheid in werkzaamheden, goede doorgroeimogelijkheden, afwisselend werk!”.

Naast haar werk in HR heeft van der Bruggen een grote passie voor basketbal. Zo heeft ze naast haar werk gespeeld als professioneel basketbalster in de Nederlandse eredivisie bij Lely Amsterdam. Ook heeft van der Bruggen voor het Nederlands elftal gespeeld tijdens de kwalificatierondes van de Europese Kampioenschappen in 2001.

Over GrandVision 
GrandVision Benelux is onderdeel van GrandVision B.V., een globale speler in verlenen van optische detailhandel. Het bedrijf exploiteert winkelformules en is in Nederland onder andere bekend van Pearle en Eye Wish Opticiens. Het bedrijf zet zich in voor hoge kwaliteit en betaalbare oogzorg voor mensen wereldwijd. Met meer dan 6.000 winkels in 44 landen telt GrandVision ruim 30.000 werknemers. In 2015 haalde het bedrijf een omzet van ruim €2,8 miljard met een nettowinst van €213 miljoen.

Carrière

2019 – heden HR Director Europe a.i., O’Neill
2011 – 2018 Directeur HR, GrandVision Benelux
2009 – 2011 Directeur HR, LG Electronics
2007 – 2009 Manager HR Europa, K-Swiss
2006 – 2007 Senior Manager HR, Koninklijke Ahold
2004 – 2006 Manager OD, Koninklijke Ahold
2001 – 2004 Consultant MD, Koninklijke Ahold
Opleidingen  
2003 – 2004 Master HR Leadership, Rotterdam School of Management
1992 – 1998               Business Economics, Universiteit van
Raad van Bestuur  
Theo Kiesselbach CEO
Paulo de Castro CFO