CHRO Profiel: Johan van der Hel

CHRO Profiel: Johan van der Hel
Johan van der Hel is Human Resources Director bij Croda. Tot juni 2021 was van der Hel werkzaam als Chief Human Resource Officer bij Corbion.

Van der Hel wordt, door een oud collega, beschreven als een sterke HR-professional met brede ervaring in alle facetten van die functie. Hij motiveert zijn team met zijn open stijl, op die manier creëert hij een succesvol team dat zeer geïntrigeerd en toegewijd is. Door zijn zakelijk inzicht is hij in staat om volledig op de bedrijfsdynamiek in te spelen.

Van der Hel ging in 2004 werken bij DSM, innovator op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Hij begon bij het bedrijf als executive development director en ging in 2006 verder als vice president human resources. Vier jaar later ging Van der Hel in dienst bij Vion Food in een HR-functie, totdat hij in 2014 bij Corbion in zijn voormalige functie als CHRO terecht kwam.

Afbeeldingsresultaten voor Croda Europe Gouda

Over Croda

Onze eerste site opende bijna 100 jaar geleden in Noord-Engeland. We zijn er trots op dat we daar nog steeds produceren, dicht bij onze wortels. Hoewel we vandaag de dag meer dan 5.500 mensen hebben die werken op productielocaties en in kantoren in 37 landen.

Ons bedrijf werd in 1925 opgericht door een ondernemer, de heer Crowe, en een chemicus, de heer Dawe. Onze naam is ontleend aan hun achternamen.

Vanaf het begin begrepen we de centrale rol die wetenschap speelt in ons dagelijks leven. Vandaag betekent dat het gebruik van onze Slimme wetenschap om levens™ te verbeteren. We bouwen elke dag voort op ons erfgoed, waarbij duurzaamheid altijd centraal staat in ons denken, waarbij we spannende en vaak baanbrekende ideeën omzetten in praktische oplossingen voor onze klanten.

Oorspronkelijk betekende dat het raffineren van wolvet uit de welvarende wolhandel in Yorkshire tot lanoline. Tegenwoordig zijn we een wereldwijd gespecialiseerd chemisch bedrijf dat ingrediënten en technologieën creëert die innovatie, hoge prestaties en duurzaamheid brengen in een reeks producten die worden gebruikt door de industrie en consumenten over de hele wereld.

Carrière  
juni 2021 – heden Human Resources Director, Croda
2014 – 2021 CHRO, Corbion
2010 – 2014 Group Human Resources Director, Vion Food NV
2006 – 2010 VP Human Resources, DSM Resins
2004 – 2006 Executive Development Director, DSM
Opleidingen  
1984 – 1989 Master, Law, Erasmus Universiteit Rotterdam