CHRO Profiel: Jolanda Sappelli

CHRO Profiel: Jolanda Sappelli
Sinds 2014 is Jolanda Sappelli Directeur HR bij a.s.r. verzekeringen. “Human Resources moet beter aansluiten op de business.”

Jolanda Sappelli is HR-directeur bij verzekeringsmaatschappij a.s.r. en heeft daarnaast een bureau voor organisatieontwikkeling. Door haar diverse werkzaamheden heeft ze bij verschillende bedrijven een kijkje in de HR-keuken gekregen.
Voordat ze HR-directeur was bij a.s.r., heeft ze topfuncties bekleed bij onder andere Euronext, de Telegraaf en ING. Ze was werkzaam in de financiële wereld, de gezondheidszorg en de IT. Sappelli onderschrijft het belang om HR-strategieën te ontwikkelen en succesvol te implementeren als onderdeel van het totale businessplan van een organisatie. “Human Resources moet beter aansluiten op de business,” legt Sappelli uit in een het eigen magazine van a.s.r..

Duurzaamheid en eerlijkheid staan hoog in het vaandel bij a.s.r.. Uit een onderzoek van PAX bleek dat uit een groep van tien levensverzekeraars alleen bij a.s.r. en Achmea vaststaat dat ze niets te maken hebben met foute wapenhandel. Daarnaast leeft bij a.s.r. de ambitie om de belangrijkste duurzame verzekeraar te worden. Iets waar Sappelli als HR-directeur dan ook actief mee bezig.

Lees ook: Met de wind in de zeilen werken aan herstel

De betrokkenheid van Sappelli bij mens en omgeving is ook in de kleinere dingen te merken. Zo mochten jongeren die herstellen van kanker namens De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) mee op de zeilboot van Sappelli. “Ik was onder de indruk van de positieve houding, de opgewektheid en de inzet van deze kinderen, die toch allemaal een heel moeilijke periode achter de rug hebben,” vertelt ze ze tegen ip-magazine. “Het was een bijzondere ervaring. De sfeer was erg goed, we hebben veel plezier met elkaar gehad en de kinderen hielpen elkaar waar mogelijk.”

Afbeeldingsresultaat voor asr verzekeringen logo

Over a.s.r.
a.s.r. is een Nederlandse verzekeraar die alle soorten verzekeringen aanbiedt. a.s.r. is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Het bedrijf heeft een breed assortiment van financiële producten zoals van schade- levens- en inkomensverzekeringen, pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie- en uitvaartverzekeringen. Verder heeft de verzekeraar. spaar-, beleggings- en bankspaarproducten. Bij a.s.r. werken zo’n 3650 werknemers. In het boekjaar 2015-2016 haalde het bedrijf een omzet van ruim 4 miljard euro. Daarmee werd een nettowinst van 600 miljoen gerealiseerd. 

Carrière  
2014 – heden Directeur Human Resources, a.s.r.
2012 – heden Owner, Sappelli & Partners
2013 – 2014 Manager Human Resources a.i., Telegraaf Media Group
2012 Chief Operational Officer a.i., Nederlandse Obesitas Kliniek
2005 – 2011 Global Head of HR, ING Real Estate
2003 – 2004 Chief Representative, Euronext Amsterdam
2000 – 2003 Executive Director Human Resources, Euronext Amsterdam
1995 – 2000 Manager HR, Amsterdam Stock Exchange
1989 – 1995 Manager HR, SIAC B.V.
1987 – 1989 Marketing Advisor, Fujitsu
Opleidingen  
2011 – 2012 Neurolinguistic programming, IEP Nijmegen
1981 – 1985 Nederlands Recht, Erasmus Universiteit Rotterdam
Raad van Bestuur  
Joas Baeten Chief Executive Officer                                                                      
Karin Bergstein Schade, leven, bancair en Europeesche Verzekeringen
Chris Figee Chief Financial Officer
Michiel Verwoest Pensioenen, AOV, vastgoedbeheer en Ziektekosten