CHRO Profiel: Judith Blenken Blijdenstein

CHRO Profiel: Judith Blenken Blijdenstein
Judith Blenken Blijdenstein is sinds maart 2021 Head of People and Culture bij Quin. Ze was tot november 2020 HR Directeur van Accenture.

Over Quin

Quin is een snelgroeiende digitale zorgpartner, die patiënten en huisartsen ondersteunt in hun keuze voor de juiste zorg op het juiste moment. Dat doen we door persoonlijk, betrouwbaar en data-gedreven medisch advies te geven over urgentie, diagnose en behandelmogelijkheden. De medische kennis en de expertise van huisartsen en medisch specialisten staan hierbij altijd centraal. Patiënt en huisarts koppelen we op het Quin-platform aan elkaar, via een patiëntenapp en een huisartsenportaal.

Blenken Blijdenstein is in de periode 2005-2006 en 2012-2014 reeds werkzaam geweest voor Accenture. In haar eerste periode was zij werkzaam als consultant in de HR. In 2012 was Blenken Blijdenstein werkzaam als manager in de HR van het bedrijf, alvorens ze in 2014 doorgroeide tot HR Directeur bij het adviesbureau.
Haar opleiding genoot Judith in Groningen. Eerst behaalde ze haar bachelor in ‘Human Resources management and services’ aan de Hanze Hogeschool, om een aantal jaar later haar master ‘Human Resources strategy’ aan de Universiteit in Groningen te behalen.
 
 
Over Accenture
Accenture is een internationaal adviesbureau dat zich richt op management, technologie en outsourcing. Accenture is ontstaan uit de consultancy afdeling van het bedrijf Arthur Andersen. Het bedrijf ging werken onder de naam Andersen Consultancy. Dit was in 1989. In 1998 waren de spanningen tussen Andersen Consultancy en Arthur Andersen dermate hoog opgelopen dat het eerstgenoemde bedrijf aanstuurde op een afscheiding van het oorspronkelijke bedrijf. Op 1 januari 2001 werd deze afscheiding een officieel feit en moest het bedrijf verder onder een nieuwe naam ; Accenture. Momenteel heeft Accenture ongeveer 293.000 werknemers in dienst en heeft het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor overigens in Dublin staat, momenteel 110 kantoren verspreid over 48 verschillende landen. Accenture draaide in 2014 een omzet van een kleine 30 miljard euro.
 

Naam:

Judith Blenken Blijdenstein

Bedrijf:

Accenture

Nationaliteit:

Nederlands

Carrière

2021 – heden

Head of People and Culture, Quin

2014 – 2020:

HR Director Accenture Netherlands, Accenture

2012 – 2014:

Human Resources Manager, Accenture

2005 – 2006:

Human Resources Consultant Outsourcing, Accenture

Opleidingen

Hanzehogeschool Groningen – Bachelor’s degree, Human Resources Management and Services
Rijksuniversiteit Groningen / University of Groningen – Master’s degree, HR Strategy