CHRO Profiel: Leena Nair

CHRO Profiel: Leena Nair
Leena Nair is sinds januari 2022 Global Chief Executive Officer bij CHANEL. Nair was de eerste vrouwelijke CHRO bij Unilever. Als CHRO streeft ze naar een beleid van inclusiviteit en diversiteit.

We leven in een tijd waarin we worden geconfronteerd met uitdagingen van ongekende schaal: armoede, inkomensongelijkheid en de verwoestende gevolgen van klimaatverandering. “Deze problemen zijn van invloed op ons allemaal,” vertelt Lena Nair, voormalig CHRO bij Unilever. “[Ze] vereisen nieuwe manieren van zakendoen, nieuwe vaardigheden en een nieuw type leiderschap.” Volgens Nair is het dan ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuw framework waarbinnen inclusiviteit en diversiteit van ongekend belang zijn.

Lees ook: Why You Need To Innovate Your Diversity Model

Nair mag wel het schoolvoorbeeld van ‘empowered’ genoemd worden, ze weet wat ze wil en hoe ze dit moet bereiken. Op haar 36ste werd ze benoemd tot directeur HR bij de Hindoestaanse afdeling van Unilever. “Ik wilde HR-directeur worden van het bedrijf. Ik herinner mij dat mijn collega’s lachten en zeiden dat dit een absurde droom was, geen enkele vrouw had ooit deze positie bereikt, en geen enkel HR persoon had ooit de HR portfolio geleid. Het waren altijd technische mensen geweest,” vertelt Nair in 2013 tegen People Matters. In de tijd dat ze gewerkt heeft voor HUL heeft ze de man-vrouw verhouding aanzienlijk verbeterd.

Ook als CHRO van het moederbedrijf, een functie die ze sinds 2016 bekleedt, bleef Nair zich inzetten voor inclusiviteit en diversiteit. Zo startte ze een initiatief genaamd Put it Right, waarbij ze in ging tegen het stereotype van de luie zelf-geobsedeerde twintiger met een social-media obsessie en een hipsterbaard. Omgeven door talentvolle en toegewijde millennials kwam ze erachter dat dit stereotype niet overeenkomt met de werkelijkheid. Met Put it Right wilde Nair een verandering hierin brengen door inspirerende jonge mensen uit te lichten als rolmodellen die een positief verschil hebben gemaakt. Daarnaast heeft Unilever onder Nair een significante progressie gezien in gendergelijkheid. De programma’s die ze bij Unilever heeft geïntroduceerd hebben er mede voor gezorgd dat vrouwen een groter deel zijn gaan uitmaken van zowel de managementlaag als de werkvloer.

Alle afbeeldingen

Over CHANEL

Chanel is een Frans luxe modehuis opgericht in 1910 door Coco Chanel in Parijs. Chanel is gespecialiseerd in prêt-à-porter, luxegoederen en accessoires voor dames en licentieert zijn naam en branding aan Luxottica voor brillen. Chanel staat bekend om zijn No. 5 parfum en “Chanel Suit”. Chanel wordt gecrediteerd voor het revolutioneren van haute couture en ready-to-wear door gestructureerde, gecorseteerde silhouetten te vervangen door meer functionele kledingstukken die vrouwen nog steeds flatterend vonden. 

 

Carrière  
jan 2022 – heden Global Chief Executive Officer, CHANEL
2016 – jan 2022 Chief HR Officer, Unilever
2019 – heden Non Executive Board Member, BT
2019 – heden Advisors of the International Council, Universitá Bocconi
2018 – heden Board Trustee, The Leverhulme Trust
2017 – heden Steering Committee member – Varous, World Economic Forum
2017 – heden Member Women’s Network Forum hosted by Countess of Wessex, FTSE Mentoring Programme
2013 – 2016 SVP Leadership and Organisation Development, Unilever
2013 – 2016 Global head of Diversity and Inclusion, Unilever
2007 – 2012 Executive Director HUL & HR South Asia, Unilever
2006 – 2007 General Manager HPC, Hindustan Unilever Limited
Opleidingen  
1990 – 1992      Personnel Management & Human Resources, XLRI Jamshedpur