CHRO profiel: Lia Belilos

CHRO profiel: Lia Belilos
Lia Belilos is sinds april 2022 Lecturer Human Resource Mgt. bij Hotelschool The Hague en was tot april 2022 CHRO bij Robeco. Tot 2019 was Belilos CHRO bij Arcadis.
Belilos vervulde de functie bij Arcadis sinds 1 april 2014. Voordat Belilos bij Arcadis begon was zij CHRO bij KPN. Daar is zij ruim 3 jaar werkzaam geweest. Voor haar dienstverband bij KPN heeft Belilos veel internationale ervaring bij Shell opgedaan.
Zo is de voormalige HR-directeur van Arcadis in haar Shell-periode werkzaam geweest in onder andere Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Tot slot heeft ze ook nog ruim 10 jaar diverse functies voor Shell in Azië vervuld. Belilos heeft haar opleidingen in Rotterdam en Reading genoten.
 
Belilos heeft diploma’s in zowel Sociale Geschiedenis als in Europese Studies. In haar vrije tijd leest Belilos graag en om haar fysieke conditie op peil te houden bezoekt ze regelmatig de sportschool. Lia Belilos is getrouwd en heeft twee kinderen.
 

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.

 
 
 

 
 
Over Arcadis
Arcadis is een wereldwijd opererende Ontwerp- en Consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Door de toepassing van hun marktsectorkennis in combinatie met de ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werkt Arcadis aan duurzame resultaten. Arcadis heeft momenteel 28.000 werknemers in dienst, verspreid over ruim zeventig landen, die in totaal ruim €3 miljard aan omzet genereren. Arcadis ondersteunt het UN-Habitat met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren.
 

Naam:

Lia Belilos

Bedrijf:

Arcadis

Geboortejaar:

1962

Nationaliteit:

Nederlandse

Carrière

2022 – heden

Lecturer Human Resource Mgt., Hotelschool The Hague

2019 – 2022

Chief Human Resources Officer, Robeco

2019 – heden

Chairperson of the Civil Service senior pre-selection committee, Dutch Goverment

2018 – heden

Member of The Supervisory Board, Vanderlande (zelfstandig/eigenaar)

2014 – 2019

CHRO, Arcadis

2011 – 2014

CHRO, KPN

2011 – 2014

Lid Executive Committee,

2007 – 2011

Vice president HR , Shell Nederland

2004 – 2007

HR-directeur , Shell China

1986 – 2004

Diverse HR-functies, Shell

Opleidingen
Europese Studies, University of Reading
Sociale Geschiedenis, Rotterdam School of Management (RSM)