CHRO Profiel: Linda Sas

CHRO Profiel: Linda Sas
Linda Sas is bestuurslid Intern bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze wordt als niet-statutair bestuurder verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering, waar HR specifiek onderdeel van is. Linda Sas (48) was in haar laatste functie werkzaam bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), waar ze lid was van het directieteam. Daarvoor werkte zij jarenlang bij woningcorporatie Ymere, waar ze onder andere HR in portefeuille had.
afm-logo-400x200
 
over AFM
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de Nederlandse gedragstoezichthouder op de financiële markten en bestaat sinds 1 maart 2002. De AFM is de rechtsopvolger van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Zij is gevestigd aan de Vijzelgracht in Amsterdam en houdt toezicht op het gedrag van partijen in de financiële markten, waaronder: financiële dienstverleners, beurzen, bemiddelaars, accountantsorganisaties. De AFM is autonoom; de minister van Financiën is politiek eindverantwoordelijk en benoemt en ontslaat de bestuurders.
 
Voordat Sas bij Ymere in dienst trad, was zij werkzaam als Vice President Human Resources bij KPN. Ze heeft meerdere functies bij KPN vervuld. Ze begon in 2007 als HR manager van Customer Operations, om een kleine twee jaar later door te groeien naar de functie van HR directeur. Sas is haar carrière in 1999 bij Liberty Global begonnen. Hier was ze werkzaam als recruiter. De huidig HR directeur van Ymere heeft haar opleiding bedrijfskunde aan de Hogeschool den Haag genoten. In een later stadium heeft Sas zich nog gespecialiseerd door verschillende programma’s te volgen aan onder andere de Universiteit Groningen en de Open Universiteit Nederland. Linda Sas geeft in een interview aan een echte ‘teamplayer’ te zijn. Dit komt voornamelijk door haar verleden als basketbal international. Hierdoor is ze duidelijk, resultaatgericht, maar toch ook erg menselijk in haar werkzaamheden. 
 
 
 

Naam:

Linda Sas

Bedrijf:

AFM

Nationaliteit:

Nederlands

 

Carrière

2021-heden

Member of the executive board, AFM

2019-heden

Lid Raad van Commissarissen, Lid Renumeratiecommissie, N.V. Juva

2018-heden

Lid raad van toezicht, vice voorzitter, voorzitter auditcommissie, Libertas

2020-2021

Lid Directieteam COA

2013-2020

Ymere, Directeur Concernzaken

2007-2013

KPN, HR Director, VP HR, Programma manager

2003-2006

Heineken, HR Manager, Manager Personeels- en salarisadministratie,

1999-2003

UPC Nederland, Recruiter en HR Manager

1997-1999

ABN Amro, trainee, Account Manager Bedrijven

 

Opleidingen
Universiteit Groningen – Comenius leergang
Ashridge Management College – Business and leadership program
Open Universiteit Nederland – Master, Business Administration
Hotelschool Den Haag – Business administration, Strategy and Organisation
 
Nevenfuncties
2015 – 2020 Lid bestuursadviescommissie arbeidsvoorwaarden – Aedes vereniging van woningcorporaties