CHRO Profiel: Loes van Dalen

CHRO Profiel: Loes van Dalen
Loes van Dalen is Human Resources Director bij automotiveconcern Stern. “Een actief leerlingenbeleid is een ‘must’ voor Stern.”

Met de vergrijzing in de automotive sector is verjonging essentieel voor Stern. Het Nederlandse autobedrijf streeft naar een verlaging van de gemiddelde leeftijd van zijn medewerkers.  Als HR-directeur is Loes van Dalen actief bezig met het medewerkersbeleid.

“Een actief leerlingenbeleid is een ‘must’ voor Stern,” vertelt Van Dalen in het Stern Jaarrapport 2016. Vakmanschap en kennis wordt overgedragen van de oude op de jonge garde. Zo biedt Stern een plaats aan leerlingen die een BBL opleiding volgen – zij kunnen tegelijkertijd werken én leren. Het aantal jonge medewerkers is in 2016 dan ook gestegen met ruim 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daartegenover staat echter wel dat het aantal medewerkers dat ouder is dan 50 is gestegen met 8 procent, wat heeft geleidt tot een lichte verhoging van de gemiddelde leeftijd in 2016. Het bedrijf streeft er dan ook naar om in 2017 een verlaging van de gemiddelde leeftijd te behalen.

Van Dalen werkt al sinds 1996 voor Stern. Tot 2016 was ze bedrijfssecretaris, waarna ze benoemd werd tot algemeen HR-directeur. Voordat ze bij Stern terechtkwam was Van Dalen enkele jaren accountmanager real estate bij Amsterdams bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft.

 

Stern

Stern

Stern bestaat sinds 15 maart 1993. Het bedrijf groeide snel en ging in 2000 naar de Amsterdamse beurs. Het was een dealerholding avant la lettre. Autorijders troffen bij Stern een ruime keuze aan toonaangevende merken, in combinatie met diensten als autoverhuur, schadeherstel, leasing en autoverzekering.  

Door de vele overnames opereerden onze vestigingen lange tijd onder verschillende namen. Sinds 1 juli 2020 heten alle dealers Stern en hebben de oude namen losgelaten. Op die manier bundelen wij onze kennis en krachten en wordt het voor jou mogelijk om flexibel én overal in de buurt een auto aan te schaffen, te onderhouden, te repareren of te gebruiken.

In 2022 zijn we onderdeel geworden van het Zweedse familiebedrijf Hedin Mobility Group. Samen met Hedin zijn we qua grootte de zevende dealergroep in Europa. Naast Nederland is Hedin ook actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland.

Carrière

maart 2022- heden Human Resources Director, Stern
2016 – 2022 Directeur HR, Stern Groep
1996 – 2016 Secretaris, Stern Groep
1993 – 1996 Account Manager Real Estate, Boer Hartog Hooft

Opleiding

1985 – 1992 Economie, Universiteit van Amsterdam

Raad van Bestuur

Henk van der Kwas CEO
Arthur Swijter CFO