CHRO Profiel: Marcel Stultiens

CHRO Profiel: Marcel Stultiens
Marcel Stultiens is sinds 2019 HR Operations Director bij Arcadis. 

Hoe moet je als internationaal bedrijf omgaan met het toenemend aantal flexwerkers? Dit is een van de vragen waar Marcel Stultiens, directeur HR bij Arcadis, zich mee bezighoudt.

Bij de vakbonden hoor je vaak een bezorgdheid dat de inzet van flexwerkers ten koste gaat van de sociale zekerheid en kwaliteit. Door flexibilisering zou een tweedeling ontstaan tussen vaste contracten en flexwerkers. Bij Arcadis herkent Stultiens dit verhaal echter totaal niet. “Flex krijgt een negatieve bijklank, terwijl het heel gezond is om met hulp van een vliegende brigade tijdelijk op te schalen of specialistische kennis in huis te halen als er een project op je af komt.” zegt Stultiens in een reactie op de terugdraaiing van het aantal flexcontracten bij concurrent Movares, in 2017. De flexwerkers bij Arcadis zijn goedbetaalde ervaren zzp’ers waar al jaren mee gewerkt wordt. “Die willen veelal niet eens in vaste dienst.”

Lees ook: interview Technische Weekblad met Marcel Stultiens

Zelf heeft Stultiens ook voor verschillende bedrijven gewerkt. Na zijn studie Psychologie, Arbeid en Organisatie aan de Radboud Universiteit begon Stultiens als personeelschef bij Philips. Sinds 1997 heeft hij de functie van Directeur Human Resources vervult voor Tandem, Compaq, KPMG en Atos tot hij in 2007 werd benoemd als directeur HR bij Arcadis. “Toen ik hier in 2007 mijn eerste gesprek had, voelde ik binnen een half uur dat ik mijn draai zou vinden. Iedereen die ik sprak, straalde trots op het bedrijf uit,” vertelt Stultiens aan HR Praktijk in 2016.

 

Over Arcadis
Arcadis is een internationale advies- en ingenieursonderneming die zich bezighoudt met het verbeteren van infrastructuur, gebouwde omgeving en milieu. In combinatie met de ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken ze samen met klanten aan duurzame resultaten. Het bedrijf onderhoudt verschillende projecten voor bedrijven en overheden. In 2014 nam Arcadis het Britse consultingbedrijf, Hyder Consulting, over voor 375 miljoen euro in contanten. Het bedrijf haalde in 2019 een netto-omzet van 2,6 miljard euro met een winst van 14,8 miljoen euro.

Carrière  
2019 – heden HR Operations Director, Arcadis
2007 – 2019 Directeur HRM, Arcadis
2003 – 2007 Directeur HR, Atos Consulting
2001 – 2003 Directeur HR, KPMG Consulting
1998 – 2001 Directeur HR, Compaq Computers
1997 – 1998 Directeur HR, Tandem Computers
1986 – 1990 Personeelschef, Philips
Opleidingen  
1983 – 1986 Psychologie, Arbeid & Organisatie, Radboud Universiteit
1980 – 1983                Psychologie, Universiteit Utrecht
Raad van Bestuur  
Renier Vree CEO & CFO
Stephanie Hottenhuis Board member
Stephan Ritter Board member