CHRO Profiel: Marieke van Schaik

Marieke van Schaik is sinds september 2018 Algemeen Directeur / Secretary General bij Rode Kruis Nederland. Van Schaik was Managing Director bij de Nationale Postcode Loterij.

In haar functie Managing Director van de Nationale Postcode Loterij (onderdeel van Nationale Goede Doelen Loterijen) was Van Schaik verantwoordelijk voor de afdelingen Politiek & Vergunningen, Goede Doelen, Ledenservice, Huisvesting, P&O en In- en Externe Communicatie. Ook is Van Schaik betrokken geweest bij de ontwikkeling van de jaarlijkse internationale wedstrijd onder sociale innovators en -entrepreneurs; de Postcode Lottery Green.

Voordat Van Schaik startte bij de Nationale Postcode Loterij was zij ruim vier jaar werkzaam bij Stichting DOEN als Project Manager. Dit was de eerste functie die zij bekleedde nadat zij haar studie International Relations aan de UvA had afgerond. In 1999 maakte Van Schaik de overstap naar de Nationale Postcode Loterij, waar ze sindsdien werkt. Hier is zij voornamelijk werkzaam geweest in de afdeling Goede Doelen. In 2009 werd Van Schaik benoemd tot Managing Director.

Rode Kruis Nederland

Over Rode Kruis Nederland

Het Rode Kruis komt in actie in tijden van in nood. Overal ter wereld, en dus ook in Nederland. We geven bijvoorbeeld een maaltijd aan mensen die nergens anders terechtkunnen. En we helpen bij de opvang van asielzoekers. Maar ook als je moet worden geëvacueerd vanwege een grote brand, zijn we er voor jou.

We helpen in Nederland met bijna 15.000 vrijwilligers en meer dan 106.000 mensen die zijn aangesloten bij ons burgerhulpverleningsnetwerk Ready2Help. Met 197 afdelingen in Nederland zijn we eigenlijk altijd bij je in de buurt.

 

Carrière  
2018 – heden Algemeen Directeur / Secretary General, Rode Kruis Nederland
2009 – 2018     Managing Director, Nationale Goede Doelen Loterijen
2006 – 2009 Head of Charity Department, Nationale Goede Doelen Loterijen
2005 – 2006 Charity Allocations Manager, Nationale Goede Doelen Loterijen
1999 – 2005 Account Manager Charity Department, Nationale Goede Doelen Loterijen
1995 – 1999 Project Manager, Stichting DOEN
Nevenfuncties  
2015 Board Member, Foundation Center                                                                 
2015 Member of Advisory Board, Roosevelt Foundation                                                     
2011 Member Advisory Council, The Elders Foundation
Opleidingen  
2015 Advanced High Performance Leadership, IMD Business School
2015 High Performance Leadership, IMD Business School
1989 – 1995     Political Sciences, International Relations, Universiteit van Amsterdam