CHRO Profiel: Maryjo Charbonnier

CHRO Profiel: Maryjo Charbonnier
De Amerikaanse Maryjo Charbonnier was tot juni 2021 CHRO bij Wolters Kluwer.

Vanaf juni 2021 is haar huidige functie Chief Human Resources Officer bij Kyndryl. 

Over Kyndryl

‎Kyndryl Holdings, Inc. is een Amerikaanse multinationale leverancier van informatietechnologie-infrastructuurdiensten die grootschalige informatiesystemen ontwerpt, bouwt, beheert en ontwikkelt. Het bedrijf is ontstaan uit de spin-off van IBM’s infrastructuurdiensten.‎

Maryjo Charbonnier werkte als Chief Human Resources Officer bij Wolters Kluwer. Binnen die functie vertegenwoordigde Charbonnier in het executive committee alle personeels- en organisatie-georiënteerde afdelingen. Ze is in 2015 in dienstgetreden bij Wolters Kluwers. Daarvoor was ze enkele jaren werkzaam bij Broadridge in dezelfde functie.

Charbonnier heeft een bacheloropleiding Engels gedaan aan de Catholic University of America en haar MBA behaald aan de Southern Methodist University.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij, met het hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan den Rijn, die in 1987 is ontstaan door een fusie van de uitgevers Kluwer en Wolters-Samsom. Het bedrijf is een globale speler op het gebied van informatieservices en is actief in meer dan 40 landen door heel Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en de Latijns-Amerika. Wolters Kluwer Nederland richt zich op software en tools voor juridische en fiscale professionals binnen Nederland. In 2016 heeft Wolters Kluwer een omzet gedraaid van 4,3 miljard euro met een nettowinst van €618 miljoen. Het bedrijf is AEX-genoteerd.

Carrière

2021 – heden Chief Human Resources Officer, Kyndryl
2015 – 2021 Chief Human Resources Officer, Wolters Kluwer
2008 – 2014 Chief Human Resources Officer, Broadridge
1995 – 2008 VP HR, PepsiCo
1996 – 2001 HR Director, Frito Lay
Opleidingen  
1988 – 2000 MBA, Southern Methodist University – COX School of Business
1988 – 1992            BA English, The Catholic University of America
Raad van Bestuur  
Frans Klasssen Managing Director                                         
Christof Abrahamse CFO