CHRO Profiel: Paul Stevens

CHRO Profiel: Paul Stevens
Paul Stevens is manager Personeel & Organisatie bij zorgverzekeraar Menzis, een van Nederlands grootste zorgverzekeraars die zich inzet voor duurzame inzetbaarheid.

Sinds 2015 is Paul Stevens manager Personeel & Organisatie bij zorgverzekeraar Menzis. Daarvoor bekleedde hij dezelfde functie bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. 
Daar deed hij het goed. Onder het HR-beleid van Stevens werd het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis meerdere jaren op een rij gecertificeerd als Topwerkgever. In 2015 werd het CWZ zelf uitgeroepen tot nummer 1 in de categorie ‘Cure & Care’. Hoe het ziekenhuis dit heeft weten te bereiken? Het HR-beleid van het CWZ zette zich onder meer in op het verbeteren van de processen, het flexibiliseren van medewerkers en het stimuleren van brede inzetbaarheid. “Om zo pieken en dalen op te vangen in het ziekenhuis, en uiteindelijk ook om ontslagen te voorkomen. Zo bieden we tegelijk meer baanzekerheid.” legt Stevens uit aan vereniging  STZ-ziekenhuizen. Toenemende digitalisering hielp daarbij. “Door het automatiseren van tijdrovende processen worden HR-medewerkers ontlast en is er meer tijd voor strategische HR-taken. HR kan zich steeds meer richten op het ontwikkelen en flexibiliseren van medewerkers.”

Ook bij Menzis blijft hij zich inzetten voor een HR-beleid gericht op duurzame inzetbaarheid. Stevens vertelt op de site van Werk aan Leuk Werk: “Menzis vindt het belangrijk dat je bezig bent met je inzetbaarheid nu én in de toekomst. We doen daar al veel aan bijvoorbeeld via ontwikkeling ‘on-the-job’, trainingen, opleidingen en coaching.” Het praktische aspect is daarbij van groot belang. “Regie nemen over je eigen loopbaan heeft niet alleen te maken met een groter bewustzijn. Je wilt er ook iets mee doen!”


Over Menzis
Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar die zich naar eigen zeggen inzet voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen. De zorgverzekeraar is op zoek naar slimme antwoorden op de uitdagingen deze tijd. De zorgverzekeraar is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Amicon, Geové en NVS. In 2015 behaalde de zorgverzekeraar een winst van 4 miljoen euro over een omzet van 5,6 miljard euro. Het aantal verzekerden groeide met 7 procent. Menzis besloot om dat jaar de premie met 296 miljoen euro te ‘subsidiëren’ waardoor elke verzekerde per maand 13,40 euro werd ‘teruggegeven’.

Carrière
2015 – heden    Manager P&O, Menzis
2010 – 2015      Manager P&O, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
2004 – 2009      Secretaris RvB, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
1998 – 2004      Adviseur Gezondheidszorg, Twynstra Gudde
1994 – 1998      Adviseur Gezondheidszorg, VVAA Groep

Opleiding
1988 – 1993    Bedrijfskunde, Radboud Universiteit

Raad van Bestuur
Wouter Bos               CEO
Dirk Jan Sloots        CFRO