CHRO Profiel: Paul-Peter Feld

CHRO Profiel: Paul-Peter Feld
Paul-Peter Feld is sinds 2013 CHRO bij Enexis. “De toekomst van werk gaat niet alleen over werk, maar ook over onszelf.”

“De toekomst van werk gaat niet alleen over werk, maar ook over onszelf,” vertelt Paul-Peter Feld in De toekomst van werk: (on)gekend potentieel. Volgens Feld is samenwerking integraal om nieuwe vormen van werken, organiseren, leren en leiderschap vorm te geven. Transformatie en vernieuwing staan hierbij centraal op zowel maatschappelijk, organisatorisch en individueel niveau. Hierbij trekt hij een analogie met de legende van Parzival, een van de ridders van Koning Arthur. Parzival kwam tot het inzicht dat hij de Graal niet kan vinden zonder uit zijn ‘comfortzone’ te stappen. Centraal stond het overwinnen van eigen overtuigingen en het durven loslaten van de gebaande wegen. Hierbij moest Parzival zich bewust worden van zijn werkelijke potentieel en innerlijke waarden.

Het vinden van onze ‘persoonlijke Graal’ start volgens Feld bij het exploreren van ons eigen (on)gekend potentieel. Het ontwikkelen en laten groeien van mensen is volgens hem de basis van vooruitgang. Een weg die het uiterste vergt en continu herontdekt en bewandeld dient te worden door mensen, manager en leiders.
Feld is CHRO bij Enexis en co-auteur van het boek Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra, dat in 2012 Managementboek van het Jaar won. In dit boek beschrijven auteurs Dijkstra en Feld hoe de traditionele hiërarchische organisatie in belang afneemt en werk er steeds anders uit gaat zien. Volgens de auteurs zullen sociale netwerken steeds meer een rol spelen in werk en vrije tijd en ontstaan er ‘on the fly’ samenwerkingsverbanden over organisatiegrenzen heen. In november werd Feld genomineerd voor de CHRO of the Year Award tijdens de CHRO Summit 2016.

 

De bronafbeelding bekijken

Enexis

Enexis is een Nederlandse netbeheerder, opgericht in 2009. Het bedrijf is voortgevloeid uit het Nederlandse energiebedrijf Essent. Enexis verzorgt de distributie van energie in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. De naam Enexis staat voor Energiedistributie, axis (schakel), en InfraStructuur. Enexis is voornamelijk verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de transport- en distributienetwerken voor elektra, gas en warmte. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van ruim €1.37 miljard met een winst van €207 miljoen.

Carrière

2013 – heden

CHRO, Enexis

2013 – 2019

Lid

Beleidscomité, AWVN

2007 – 2013

Executive Directeur HR, Xerox Benelux & Nordics

2003 – 2007

Hoofd P&O, Xerox Ierland, Verenigd Koninkrijk, Nederland

1998 – 2003

Hoofd HR, Vodafone Nederland

Opleiding

2016 – 2016

Advanced Management Programme, INSEAD

2014 – 2015

Non Rational and Disfunctional Processes in Organisations, Foundation for Business Administration

2011 – 2012

Certified Non-Executive Director, Nyenrode University

2009 – 2009

Breakthrough Program for Senior Executives, IMD Business School

2006 – 2007

Master of Management & Organisation, TIAS Business School

2002 – 2003

Business Strategy, University of Groningen

1992 – 1996

Human Resources Management, Fontys

Raad van Bestuur

Peter Vermaat

CEO

Maarten

Blacquière

CFO