CHRO Profiel: Peter Terpstra

CHRO Profiel: Peter Terpstra
Peter Terpstra is sinds 2012 HR-directeur bij Plus. “Positieve aandacht, daar geloof ik echt in.”

Hoe zorgt Plus dat zijn medewerkers gezond en gelukkig blijven? Als eindverantwoordelijke voor het HR-beleid binnen Plus is het de taak van Peter Terpstra om de doelen van de organisatie om te vormen in een HR-strategie. Hij heeft als HR-directeur ruim 1000 mensen die onder hem werken en rapporteert aan de CEO. De metal-liefhebber geeft aan een hart voor mensen te hebben.

Bij het werknemersbeleid van Plus wordt breder gekeken dan slechts de fysieke belasting die het werk oplevert. “Mensen die niet lekker in hun vel zitten of niet tevreden zijn, ontwikkelen ook eerder fysieke klachten,” legt Peter Terpstra uit in het Vitaal Kwartaal, het blad van Nationale Nederlanden over duurzame inzetbaarheid.

Met dit in het achterhoofd heeft Plus verschillende programma’s geïntroduceerd. Zo krijgen medewerkers, waaronder ook de leidinggevenden, onder meer persoonlijk advies van een fysiotherapeut. Daarnaast bleek dat er veel behoefte was aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft het bedrijf voor elke medewerker een opleidingsbudget vrijgemaakt. “De medewerkers stellen de activiteiten op prijs. Minstens even belangrijk is dat ze merken dat wij naar ze luisteren. Positieve aandacht, daar geloof ik echt in,” aldus Terpstra.

 

De bronafbeelding bekijken

Over PLUS
Plus is een Nederlandse supermarktketen en valt, net zoals Spar, onder de Sperwer Groep. De organisatie levert goederen en diensten aan zelfstandige ondernemers. Van de ondergebrachte supermarktformules die onder Sperwer Groep vallen, heeft de formule van supermarkt PLUS het grootste aandeel in de omzet. In 2015 heeft Plus een omzet van €2,2 miljard gedraaid en een nettowinst van €10 miljoen geboekt.

Carrière

2012 – heden

HR Manager, Plus Retail

2008 – 2012

Hoofd P&O, Plus Retail

2006 – 2008

HR Adviseur, Staples Nederland

2001 – 2006

HR Adviseur, Accon avm

1996 – 2001       

P&O Adviseur, Gemeente Leeuwarden

Opleidingen

2010 – 2011                      

Organisatieontwikkeling en verandering, NCOI Opleidingen

2010 – 2010

Coaching, NCOI Opleidingen

2007 – 2007

Change management, NCOI Opleidingen

2006 – 2006

Strategisch management, NCOI Opleidingen

1992 – 1996

Personeel & Organisatie, NHL