CHRO Profiel: René Verhoeven

CHRO Profiel: René Verhoeven
René Verhoeven is HR manager bij NCI Certificering. Verhoeven was tot augustus 2021 HR-manager bij ERA Contour B.V.

In 2014 werden de HR-afdelingen van 21 aparte bedrijven ondergebracht in een centrale organisatie. De voormalige HR-directeur van TBI René Verhoeven was destijds als manager HR actief betrokken bij het veranderingstraject. Samen met RvdB ontwikkelde TBI een programma met een focus op persoonlijke ontwikkeling voor de HR-adviseurs uit de verschillende bedrijven. Wat dit het bedrijf heeft opgeleverd? “We hadden werknemers die keurig hun taak uitvoerden, maar weinig ondernemerschap toonden. Nu hebben we zelfsturende professionals rondlopen. Mensen die proactief verantwoordelijkheid nemen voor wat ze om zich heen zien gebeuren”, vertelt Verhoeven. “Mensen hebben daarnaast veel meer zelfkennis gekregen.” Hetgeen volgens de HR-directeur ook weer meehielp bij vergaderingen en andere gezamenlijke projecten.

De vernieuwing die heeft plaatsgevonden in HR is niet alleen te terug te zien in de centralisatie binnen TBI, maar ook in de steeds verdere ontwikkeling van het gebruik van digitale hulpmiddelen. Als groep ondernemingen in de sectoren techniek, bouw en infra is het van belang dat de onderlinge samenwerking goed ondersteund wordt, aldus Verhoeven. Met het onderbrengen van 21 bedrijven in een centrale organisatie, was het volgens Verhoeven “direct duidelijk dat geen van onze bestaande systemen ons daarin voldoende zou kunnen ondersteunen.” TBI heeft destijds gekozen voor een nieuwe werkwijze die ondersteund werd door een nieuw systeem met gebruiksvriendelijke digitale hulpmiddelen, die de taken van medewerkers en leidinggevenden eenvoudiger maken. Zo werden de HR- en salarissystemen ondergebracht in een geïntegreerd systeem.

Na de opleiding bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te hebben voltooid, kwam Verhoeven terecht bij Van Kooten en Simons als hoofd administratie. Sindsdien heeft hij onder meer gewerkt voor Randstad, Kanters Bouw en Vastgoed, Era Countour en het Christelijke scholengemeenschap CSG Prins Maurits.

SCI stopt; NCI neemt over

 

Over NCI Certificering

NCI Certificering is een professionele, enthousiaste en deskundige certificeerder van diverse managementsystemen. In korte tijd heeft NCI Certificering zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de certificeringsbranche op het gebied van Veiligheid, Kwaliteit, Milieu, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Beveiliging en Railinfrastructuur. Wij maken moeilijk makkelijk en inspirerend, zodat u direct profijt heeft van uw certificatie. 

Carrière  
aug 2021 – heden HR Manager, NCI Certificering
2017 – 2021 HR-manager, ERA Contour B.V.
2015 – 2017 Directeur HR, TBI
2014 – 2015 Manager HR, TBI
2012 – 2014 Hoofd P&O, ERA Countour
2008 – 2012 Commissie van Toezicht, C.S.G Prins Maurits
2008 – 2009 Bestuur, CSG Prins Maurits
2003 – 2012 Hoofd P&O, Kanters Bouw en Vastgoed B.V.
2001 – 2003 Manager P&O, Randstad
1995 – 2001 Rayonmanager, Randstad
1990 – 1995 Sr. Intercedent, Randstad
1988 – 1990 Hoofd Administratie, Van Kooten en Simons B.V.

 

Opleidingen  
2001 – 2004 Human Resources, Hogeschool Inholland
1984 – 1988 Bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit Rotterdam