CHRO Profiel: Simon Butter

CHRO Profiel: Marco de Korte
Simon Butter is sinds september 2022 HR-manager bij de KBK bouwgroep. Butter was tot maart 2022 in dienst bij Deen Supermarkten als manager personeel en organisatie.

Butter stelt dat supermarkten voorop moeten staan in klantvriendelijkheid, omdat supermarkten midden in de samenleving staan. Deen heeft dan ook veel contact met UWV en jobcoaches om zo jongeren met een beperking een kans te geven. “Ik ben terughoudend met het uitdagen van inclusief ondernemen over de rug van deze jongeren. Dat vind ik stigmatiserend.” vertelde Butter in een interview met Honderdduizend Banen. Mede hierdoor is Deen Supermarkten uitgeroepen tot Beste Supermarkt-leerbedrijf 2017. 

Verder was Butter voorzitter van de projectgroep opleidingen supermarkten en lid van de stuurgroep cao winkels, medewerkers en veiligheid van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Hieruit verkreeg de voormalig P&O manager steeds weer nieuwe inzichten door kennis en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Over ons

Wij zijn een meedenkende bouwer, een gezond en stabiel familiebedrijf waar het om mensen gaat. Omdat het de mensen zijn die het doen. Ontwikkelen, bouwen, renoveren, onderhouden. Maar ook: ondernemen, oplossingen bedenken, partnerschappen aangaan, de boel strak regelen, mooie dingen maken. Voor de opdrachtgever en de eindgebruiker. Of dat nou een huurder is, een koper of een bewoner van een zorginstelling. ????? ?? ?????? ???? ??????.

???????? ?? ???? ??????????. Daar is KBK bouwgroep begonnen, in 1979. Nu zijn we één van de grootste bouwers van Noord-Holland. Diversiteit is altijd de basis geweest van KBK. Al ruim veertig jaar lang. Van nieuwbouw en renovatie tot interieurprojecten. We doen veel, maar we blijven vakmensen, géén generalisten. Sterker nog: binnen onze groep hebben we ook een paar échte specialismen. Namelijk KBK MediZorg, B2 Restauratie, Ramakers Interieurprojecten en Van Dalsem Elektrotechniek.

Dat maakt ons ??? ??????? ?? ?? ?? ??????.

Carrière

sept 2022 – heden HR-manager, KBK bouwgroep
mrt – sept 2022

Manager Arbeidsrelaties, Vakcentrum voor zelfstandig retailondernemers  en franchisenemers

2022 – heden 

Bestuurslid, bedrijfstakpensioenfonds voor het levensmiddelenbedrijf

2000 – 2022 Manager P&O, Deen Supermarkten
2016 – heden Voorzitter raad van toezicht, Stichting Kinderopvang Purmerend
2012 – 2022 Voorzitter Projectgroep Opleidingen Supermarkten, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel
2004 – 2022 Lid stuurgroep CAO winkels, medewerkers en veiligheid, Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL)
2010 – 2022  Lid Stuurgroep Sociale Zaken, Detailhandel Nederland
2014 – 2022 Vice voorzitter Verantwoordingsorgaan, Pensioenfonds Levensmiddelen
2000 Personeelsfunctionaris, Icova BV
1994 – 2000  Assistent Bedrijfsleider, Deen Supermarkten

      
Opleidingen

2016  Besturen van een pensioenfonds (A), Loyens & Loef
2008 – 2009 Bedrijfskunde voor HR managers, IBO
1997 – 1999 Bac, P&A, Hogeschool INHOLLAND
1989 – 1990 Koninklijke Militaire Academie