CHRO Profiel: Suzanne Jungjohann

CHRO Profiel: Suzanne Jungjohann
Suzanne Jungjohann is Chief Human Resources Officer bij Royal Cosun sinds oktober 2021. Jungjohann was Head of HR Nationale Nederlanden. “Mooie tijden voor mensen in de HR.”

Het ministerie van Defensie, Randstad, Tempo-Team. Zomaar wat bedrijven uit het indrukkende CV van Suzanne Jungjohann. Tot 2017 was zij HR-directeur bij verzekeraar Delta Lloyd.

Lees ook: “Dynamiek is een constante factor

Jungjohann houdt zich graag bezig met veranderingstrajecten binnen de HR. In een interview met CHRO zegt Jungjohann dat ze in eerste instantie niet verwachtte dat de verzekeringswereld een dynamische wereld zou zijn: “Dat bleek gelukkig een onjuist beeld. De functie behelst veel meer dan op de winkel passen.” Doordat concurrenten niet meer uit de meest voorspelbare hoek van andere verzekeraars komen is het zaak om continu te blijven inspelen op die veranderingen vervolgt ze: “Wendbaar blijven met duizenden werknemers is dan ook één van de belangrijkste uitdagingen voor de organisatie. Een flexibele schil gaat niet alleen om het opvangen van pieken en zieken, maar ook steeds vaker over specialistische kennis. Welke kennis is in de toekomst nodig en welke kennis is nu aanwezig? Daarnaast moet je ook een oplossing vinden voor mensen met de kennis die straks niet meer nodig is.”

Suzanne Jungjohann bekleedde onder meer functies bij het Tempo-Team en Randstad. Daarnaast werkte ze als Manager Organisational Effectiveness bij PwC. Ook was ze lid van de RvC van Towers Watson. Jungjohann heeft een master’s degree in Business Administration and Management. Daarnaast is ze lid van het RvC van Delares, een onderzoeksinstituut op het gebied van water en ondergrond.

 
 
Over Cosun

Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. (Royal Cosun) is een Nederlandse onderneming die plantaardige grondstoffen, vooral suiker en aardappelen, door middel van bioraffinage verwerkt tot ingrediënten en componenten voor voeding (voor mens en dier), chemie op basis van plantaardige grondstoffen, non-foodtoepassingen en energie.

Het concern is ontstaan uit de coöperatieve suikersector in Nederland. De eerst coöperatieve suikerfabriek werd opgericht in 1899. Bij het honderdjarig bestaan van de onderneming in 1999 verkreeg Cosun het recht het predicaat Koninklijk te voeren en werd de nieuwe naam Royal Cosun.

Carrière 

2021 – heden

Chief Human Resources Officer, Royal Cosun

maart 2021 – september 2021

Digital Factory | People & Transformation Lead | HR Director a.i., Randstad

2019 – 2021

SVP HR Albert Heijn

2017 – 2019

Head of HR Nationale Nederlanden

2018 – heden

Member of the Board, Enactus Netherlands

2018 – 2019

Chair Supervisory Board, Jobstap

2015 – 2017

Director Group Human Resources & Business Development, Delta Lloyd

2015 – heden

Member of Supervisory Board, Deltares

2014 – 2015

Member Supervisory Board, Towers Watson PPI

2014 – 2015

Director Performance Management, Randstad

2011 – 2015

Chairman, Tempo-Team Foundation

2009 – 2013

Director Human Resources, Tempo Team

2004 – 2009

Principal, Towers Perrin

1998 – 2004

Manager Organisational Effectiveness and Development, PricewaterhouseCoopers

1995 – 1998

HR/C&B advisor, Ministry of Defence

 
Opleiding
 1990 – 1995   Business Administration and Management, Universiteit Twente 
Raad van Bestuur
 Hans van der Noordaa   CEO 
 Clifford Abrahams  CFO
 Annemarie Mijer  CRO
 Leon van Riet  Lid RvB