CHRO Profiel: Ulla Ellens

CHRO Profiel: Tamara Peeters
Ulla Ellens is sinds september 2022 Director People & Culture, Coca-Cola Europacific Partners. Daarvoor was zij HR-directeur bij The Greenery, dat werd geroemd voor haar vooruitstrevende duurzame personeelsbeleid.

In 2012 won The Greenery de prijs Modern Werkgeverschap van AWVN voor haar vooruitstrevende duurzame personeelsbeleid. Ulla Ellens voormalig HR-directeur bij The Greenery, nam de prijs in ontvangst. 

“Het medewerkeronderzoek uit 2009 is de aftrap geweest voor een doorlopend duurzaam innovatietraject. Hierbij lag de nadruk op de wensen en behoeften van onze werknemers,” zegt Ellens in het Duurzaamheidsverslag 2012 van Coforta. “Binnen de duurzaamheidstrategie ‘Gezond is Meer’ van The Greenery past het om aandacht te schenken aan medewerkers,” aldus Ellens. “Hierbij lag de nadruk op de wensen en  behoeften van onze werknemers. Vanuit deze wensen zijn gedragen verbeteringen ingezet, die hebben geleid tot zeer positieve resultaten in uniform handelen en behoud van medewerkers.”

Nog steeds vindt het versbedrijf een gezonde levensstijl erg belangrijk. Medewerkers worden gestimuleerd om cursussen te volgen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. “Zoals gezond bewegen en stoppen met roken.” staat er op de site van The Greenery over het personeelsbeleid.

Na haar studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond ging Ellens in eerste instantie aan de slag als Research Consultant. Daarna werkt ze als recruiter voor Nike, Human Key en Tom Tom. In 2008 begint ze als HR-manager bij The Greenery totdat ze in 2011 benoemd wordt tot HR-directeur bij het versbedrijf.

article hero

Over Coca-Cola Europacific Partners

Coca-Cola Europacific Partners werd op 10 mei 2021 opgericht door de overname door Coca-Cola European Partners van het Australische bottelbedrijf Coca-Cola Amatil. Het nieuwe bedrijf handhaafde de CCEP-aandelentikkers die zijn voorganger had gebruikt.

Coca-Cola European Partners werd opgericht op 28 mei 2016 als gevolg van de combinatie van de drie belangrijkste bottelbedrijven voor The Coca-Cola Company in West-Europa: Coca-Cola Enterprises, Coca-Cola Iberian Partners, S.A. en Coca-Cola Erfrischungsgetränke AG. De combinatie creëerde ’s werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelaar op basis van netto-inkomsten en werd geschat op een besparing van tussen de $ 350 miljoen en $ 375 miljoen binnen drie jaar na sluiting. 

De fusie was vergelijkbaar met die van Coca-Cola Beverages Africa, dat de bottelactiviteiten van Coca-Cola in Oost- en Zuidelijk Afrika consolideerde.

Het bedrijf, waarvan de aandelen in euro’s worden verhandeld, is sinds maart 2019 genoteerd aan de London Stock Exchange.

 

Carrière

Sept 2022 – heden      Director People & Culture, Coca-Cola Europacific Partners

jan 2022 – sept 2022 Strategic Advisor Management Coca-Cola Amatil, Indonesia

2018 – 2022                Director HR Business Partner, Coca-Cola Europacific Partners

2011 – 2018                 HR Director, The Greenery
2008 – 2011                HR Manager Organisational Development, The Greenery
2007 – 2008               Recruitment Supporting Manager, Tom Tom
2005 – 2007               Recruiter, Human Key
2001 – 2005               Recruiter, Nike
1998 – 2001               Research Consultant, Holtrop Ravesloot & Partners

Opleiding
2015 – 2015              Advanced Management Program, INSEAD
2012 – 2013              Labour Law, Avans Hogeschool Breda
1991 – 1997               Psychology, Universiteit van Amsterdam