CHRO Profiel: Véronique Gremmen-de Groot

CHRO Profiel: Véronique Gremmen-de Groot
Véronique Gremmen-de Groot was tot oktober 2020 Corporate HR directeur bij TenneT. Sinds augustus 2022 is zij a.i. HR/people bij A.P. Moller - Maersk.

Véronique Gremmen-de Groot was HR directeur bij Tennet. Eerder vervulde zij diverse management- en HR-rollen bij KPN, Conclusion en Office Depot Europe.

De focus van Gremmen-de Groot lag in de afgelopen jaren onder andere op het uitbreiden van Office Depot, haar voormalige werkgever, naar een Europese organisatie. Het bedrijf werd getransformeerd naar een bedrijf met een ‘state of the art e-commerce platform’. Gremmen-de Groot vertelt tegen CHRO.nl over de ‘need for change’: “onze organisatie heeft te maken met een dalende vraag, onder andere als gevolg van een toenemende concurrentie online.” Samen met haar HR team heeft ze dus moeten beraadslagen over de juiste stappen voor het bedrijf. Ze beschrijft hoe haar team zich heeft beziggehouden met verschillende wet- en regelgeving in de betrokken landen en hoe het daarnaast input heeft geleverd over het organisatie- en functieontwerp: “we hebben een systeem geïntroduceerd rondom ‘job families’.” Hierbij werd niet alleen de functie en activiteiten beschreven, maar werd een generieke beschrijving gegeven aan de job en verantwoordelijkheden per job family gedefinieerd.

Lees ook: Interview met Gremmen-de Groot – Op weg naar een Europese (HR) organisatie 

De loopbaan van Gremmen-de Groot begon bij de Politie Gelderland-Zuid, waar zij de functie van Personeelsmanager bekleedde. Daarna is ze overgestapt naar Politie Haaglanden, waar ze dezelfde betrekking had. In 1997 heeft ze een Senior Management programma gevolgd aan de Nyenrode Business Universiteit en vervolgde haar carrière in de HR-branche. Als directeur human resources van Office Depot Europe was Gremmen-de Groot verantwoordelijk voor de veranderingen die de organisatie moest doorgaan door de toenemende online concurrentie.

Over Tennet
Tennet, een toonaangevende netbeheerder, is werkzaam in Nederland en Duitsland. Via hun hoogspanningsnet leveren zij elektriciteit aan 41 miljoen eindgebruikers. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met balanshandhaving tussen vraag en aanbod van elektriciteit. TenneT telt ruim 2800 interne medewerkers en noteerde in 2016 een omzet van 3.23 miljard euro

 
Carrière
aug 2022 – heden HR/People a.i., A.P. Moller – Maersk
feb 2022 – juli 2022 Directeur Human Resources a.i., Expleo Group
2020 – heden Advisory Board Talent & Leadership
2017 – heden Member Topvrouwen.nl
2017 – 2020      Corporate Head of Human Resources, TenneT
2014 – heden Sr. Directeur Human Resources, Office Depot Europe
2009 – 2014 Directeur Change, Conclusion
2005 – 2009 VP HR KPN/Business Market Sales, KPN
2002 – 2005 Directeur HRM Vaste Net, KPN
1999 – 2002 Corporate Management Development, KPN
1995 – 1998 Sr. HR Manager, Unisource Business Networks
1989 – 1990 Personeelsmanager, Politie Haaglanden
1987 – 1988 Personeelsmanager, Politie Gelderland-Zuid

Opleiding

1997 – 1998      Senior Management Program, Nyenrode
Business University
1984 – 1988  Personeelsmanagement, Sociale Bedrijfskunde,
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Raad van Bestuur

Mel Kroon Chief Executive Officer
Urban Keussen Vice-voorzitter
Ben Voorhorst Chief Operating Officer
Otto Jager Chief Financial Officer
Lex Hartman Director Corporate Development
Wilfried Breuer Director Offshore