CHRO Profiel: Véronique Klaassen

CHRO Profiel: Véronique Klaassen
Véronique Klaassen was van 2014 tot 2019 directeur P&O bij uitvaartverzekeraar DELA. In 2019 werd Klaassen Directeur Uitvaartverzorging. “We helpen mensen om goed afscheid te nemen en de draad van het leven weer op te pakken.”

Bij uitvaartverzekeraar DELA staat een mensgerichte aanpak voorop. Als een coöperatieve onderneming gericht op de continuïteit van het leven heeft DELA zich tot doel gesteld om in 2020 de meest betrokken coöperatie te zijn. “We helpen mensen om goed afscheid te nemen en de draad van het leven weer op te pakken,” vertelt Directeur P&O Véronique Klaassen. “Onze dienstverlening vraagt dat we allemaal warm, betrokken zijn en verbinding zoeken.” Hoe vertalen de doelstellingen van DELA zich naar het personeelsbeleid?

Geen talentklasjes maar rondetafelgesprekken, teamwork, betrokkenheid en gewaagde doelen. Er wordt zowel gelet op resultaatgerichte werkafspraken als persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de rondetafelgesprekken staan vragen centraal als “Waar droom ik van?” en “Wat heb ik daarvoor nodig?”. “Er komen prachtige verhalen op tafel. Door de openheid die er heerst en – dat krijgen we terug van deelnemers – de veiligheid die wordt ervaren,” aldus Klaassen.

Klaassen heeft bestuurs- en organisatiewetenschap gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Nadat ze twee jaar bij Vendex Food Groep heeft gewerkt komt ze in 1999 bij DELA terecht als business consultant. Bij DELA heeft Klaassen verschillende HR rollen vervuld.


Over Coöperatie DELA
Coöperatie DELA, of kortweg DELA, is een van oorsprong Eindhovense uitvaartverzekeraar en verzorger. Het is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België. DELA biedt naast de standaardzaken die tot het verzekeringswezen behoren ook andere uitvaart gerelateerde diensten aan zoals nabestaandenzorg. Het aantal verzekerde klanten kwam in 2019 uit op 4,1 miljoen. De coöperatie telt bijna 2.000 medewerkers. Het operationeel resultaat van DELA kwam in 2019 uit op 594 miljoen euro met een nettowinst van 407 miljoen euro.

Carrière
2019 – heden      Directeur Uitvaartverzorging, Coöperatie DELA
2014 – 2019        Directeur P&O, Coöperatie DELA
2011 – 2014        Manager P&O, Coöperatie DELA
2002 – 2010        Organisatie-adviseur, DELA Uitvaartzorg BV
1999 – 2002        Business Consultant, DELA IT
1997 – 1999        PR & Voorlichting, Vendex Food Groep

Opleidingen
1989 – 1993        Bestuurs- en Organisatiewetenschap (drs.), Radboud
                             Universiteit

Raad van Bestuur
Edzo Doeve                  Voorzitter en algemeen directeur
Jack van der Putten    Vicevoorzitter en directeur klantcentrum
Jon van Dijk                  Bestuurder en CFRO