CHRO Summit 2016: The future of talent

Bedrijven genieten steeds korter van een technologische voorsprong op concurrenten. De halfwaardetijd van kennis neemt snel af. Ondernemingen kunnen zich daarom alleen nog onderscheiden via het werven, trainen en behouden van de juiste talenten. The Future of Talent is dan ook het logische thema voor het CHRO Summit 2016, dat op 24 november in De Landgoederij in Bunnik zal plaatsvinden.

Tijdens de CHRO Summit zullen de top-100 CHRO’s en HR-directeuren in Nederland in gesprek gaan over talentmanagement, het creëren van een lerende cultuur en zelflerende organisaties. De succesvolste bedrijven van dit moment hanteren namelijk fundamenteel andere management- en organisatieprincipes. Mensen en cultuur zijn bij hen de onderscheidende factor. Ze zetten vol in op de drive van hun mensen, op de kracht van de netwerksamenleving en op een cultuur die het beste uit mensen naar boven haalt en ervoor zorgt dat een organisatie zichzelf al lerend weet aan te passen aan de veranderende omgeving. Zij weten talent aan zich te binden en houden het ondernemerschap levend.

Onderwijsvernieuwer Claire Boonstra zal tijdens het summit haar visie op het onderwijs ontvouwen. Volgens Boonstra is het huidige onderwijssysteem een trechter die maar een paar kwaliteiten waardeert. Zij werkte na haar studie civiele techniek bij KPN en Unilever voordat ze Augemented Reality-bedrijf Layar oprichtte. Gedurende deze tijd zag ze veel potentieel van mensen onbenut – en tegelijkertijd een grote behoefte aan werknemers met kennis en talent dat op dit moment nog niet binnen opleidingen te vinden is. Daarom wil ze met Operation Education het onderwijs zodanig veranderen dat we mensen voorbereiden op de snel veranderende samenleving van vandaag en morgen. 

———————————————————–

Bezoek op 24 november het CHRO Summit 2016
Bezoek de CHRO Summit op 24 november 2016 in de Landgoederij te Bunnik en ontmoet de top van de Nederlandse HR-wereld. De CHRO Summit staat in het teken van netwerken, uitdagingen bespreken en uitgedaagd worden. Een perfecte gelegenheid om uw collega's te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen. Meld u hier aan.

———————————————————–

Hunkemöller-CHRO Anne Jaakke pleit voor een bom onder de ouderwetse HR-afdeling om zo een revolutionaire impact op het bedrijf te kunnen hebben. Jaakke wil bijdragen aan Hunkemöllers transformatie van een bekende naam in de winkelstraat naar een “much loved global and social brand”. Tijdens het summit vertelt zij hoe strategisch talentmanagement onderdeel uitmaakt van deze missie. Ook vertelt zij over de innovatieve wijze waarop het lingeriebedrijf talenten werft en traint. Ton Hopmans is sinds 2 jaar naast CHRO Europe Randstad ook CEO bij Yacht. Sommige onderzoekers betogen dat bedrijven vaker een CHRO moeten overwegen als nieuwe CEO, omdat het aantrekken van het juiste talent en het bouwen van de juiste bedrijfscultuur steeds belangrijker wordt. Welke overeenkomsten en verschillen ziet Hopmans als het om het leiderschapsprofiel van een CHRO en een CEO. Wat was het eerste dat hij moest leren toen hij CEO werd? Wat moest hij afleren? Op 24 november zal Hopmans een antwoord geven op deze vragen. 

Naast deze en andere sprekers zal het summit traditiegetrouw worden afgesloten met een diner. Tijdens het diner wordt ook de CHRO of the Year bekendgemaakt. Wie volgt Niko Veenstra op die vorig jaar als CHRO van Eneco de eervolle vermelding ontving?

CHRO Summit 2016 vindt plaats op 24 november in De Landgoederij in Bunnik. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Aon, CEB, Cornerstone, Effectory, NGA Human Resources, Raet, Top Employers Institute en Workday. Lees meer informatie en meld u nu aan.