Coronacrisis: kabinet kiest voor gecontroleerde besmettingsgolf

De regering kiest ervoor het coronavirus "maximaal te controleren" en de verspreiding te verdelen over een langere periode.

Op die manier wordt immuniteit in de bevolking opgebouwd en raakt het zorgsysteem niet overbelast, aldus de TV-verklaring van premier Rutte op maandag 16 maart. 

Dit scenario zou er volgens de deskundigen voor zorgen dat de ziekte op langere termijn niet meer de kop kan opsteken. “Wie het virus heeft gehad is daarna meestal immuun”, aldus de premier. Hierdoor bouwt de bevolking groepsimmuniteit op wat dient als bescherming van de kwetsbare groepen. 

Steunmaatregelen voor werkgevers 

Vandaag presenteert het kabinet maatregelen voor ondernemers, werknemers en bedrijven om de coronacrisis door te komen. Volgens Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW is er veel meer geld beschikbaar dan de 90 miljard waar het kabinet eerder over sprak. 

Kredietverstrekkers kunnen volgens hem extra geld op tafel leggen. “Er is geen land in Europa dat zo solvabel is en zulke diepe zakken heeft als Nederland. Dat geld is van ons allemaal en dat moet nu worden ingezet”, aldus De Boer in het NOS Radio 1 Journaal.

Gerelateerde artikelen