De drie belangrijkste HR-trends in 2022

De drie belangrijkste HR-trends in 2022
In het nieuwe rapport over HR-trends voor 2022 doet Talentsoft enkele voorspellingen. 

Veel organisaties stappen over naar hybride werkmodellen, thema’s als inclusie, gelijkheid en diversiteit komen hoog op de agenda te staan, en het is belangrijker dan ooit om in te zetten op het bij- en omscholen van personeel. Dat zijn volgens Talentsoft de drie belangrijkste HR-trends in 2022, een bedrijf op het gebied van Human Capital management.
 
Wat de eerste trend betreft: op afstand en hybride werken is een blijvertje. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de inrichting van kantoren is veranderd. Het kantoor is steeds minder vaak de plek waar mensen dagelijks heen moeten, maar eerder een ontmoetingsplek waar je samenkomt voor een face-to-face meeting met klanten of een brainstorm met je team.
 
Programma’s en initiatieven gericht op diversiteit, gelijkheid en inclusie staan in 2022 bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda. En dat is niet alleen gedreven door alle recente globale en maatschappelijke ontwikkelingen. Wil je in deze krappe arbeidsmarkt talent behouden én nieuw talent aantrekken, dan kun je hier niet langer omheen. Een divers team waarin iedereen zich thuis voelt, ongeacht hun herkomst, gender, leeftijd, eventuele beperking, levensbeschouwing en/of seksuele voorkeur blijkt bovendien veel productiever. Medewerkers die zich gehoord en erkend voelen, zijn meer betrokken en ervaren een groter gevoel van werkgeluk. En dat leidt weer tot een lager ziekteverzuim, zo blijkt uit meerdere onderzoeken – onder meer van het CPB.
 
2022 wordt ook het jaar waarin ‘leren’ cruciaal wordt. Om concurrerend te blijven, snel te reageren op alle technologische ontwikkelingen en ook in de toekomst succesvol te zijn, moeten organisaties zich realiseren dat daar andere vaardigheden en competenties voor nodig zijn. Uit schattingen van de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat tegen 2030 wereldwijd zo’n 1 miljard mensen omgeschoold moeten zijn.

Het HR-trendrapport van Talentsoft kan hier worden ingekeken en gedownload.

Gerelateerde artikelen