Drie kwart CFO’s bezorgd over vertrek topwerknemers

Bijna drie kwart (74%) van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren maakt zich zorgen over het vertrek van hun topwerknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half onder 200 Nederlandse CFO’s en financieel directeuren.

Volgens Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, komt dit omdat de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt steeds beter zichtbaar worden. “De strijd om werknemers met de juiste kwaliteiten is goed voelbaar op de huidige arbeidsmarkt. Voor bedrijven is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat talenvolle werknemers die over veelgevraagde of moeilijk te vinden vaardigheden beschikken, erg gewild zijn. Nieuwe mogelijkheden bij andere bedrijven kunnen zich regelmatig aandienen. Om talentvolle werknemers te houden is het daarom belangrijk om een competitief salarisbeleid op te stellen. Zo trek je niet alleen topwerknemers aan, maar behoud je ze ook.”

Meer zorgen bij grootbedrijf dan bij MKB

De zorgen over het verlies van topperformers zijn groter bij de financieel directeuren van grootbedrijven dan bij het MKB. De verschillen zijn weergegeven in de tabel hieronder.

Bron: Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Robert Half onder 200 Nederlandse CFO’s en financieel directeuren – door afronding is de totale som mogelijk niet 100% 

Behoud van personeel

Het blijkt niet eenvoudig om topperformers binnen het bedrijf te vervangen. Uit eerder onderzoek van Robert Half bleek dat 92 procent van de CFO’s en financieel directeuren het een uitdaging vindt om geschikte financiële professionals voor de financiële afdeling te vinden. Daarom is het van belang in te zetten op het behoud van personeel. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling van een competitief beloningsbeleid ten opzichte van concurrerende bedrijven.

____________________________________________________________________________________

Is uw vacature dé droombaan voor Finance Professionals?
Plaats snel en eenvoudig uw vacature op Finance.nl, dé vacaturesite voor financials. Ontdek nu hoe u uw vacature onder de aandacht van 130.000 Finance Professionals brengt. Finance.nl biedt ook vele mogelijkheden voor employer branding, naamsbekendheid of andere campagnes. Meer informatie? Mail ons (info@finance.nl), bel 020 5799918 of ga direct naar Finance.nl.
____________________________________________________________________________________