Eerste Kamer ratificeert VN-verdrag personen met handicap

Vorige week is de Eerste Kamer unaniem akkoord gegaan met het ratificeren van het verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

‘Niet alleen voor de twee miljoen Nederlanders met een beperking, maar voor iedereen is het een heugelijke dag,’ zei staatssecretaris Martin van Rijn (VWS, PvdA) op 12 april in de Senaat tijdens de behandeling van het VN-Verdrag.
Volwaardig meedoen
Van Rijn: ‘Volwaardig meedoen door iedereen begint met volwaardige toegang voor iedereen. Hoe nodig dat is, bleek bijvoorbeeld vandaag. Veel mensen met een beperking die het debat wilden volgen, konden alleen na veel improvisatie in de Eerste Kamer aanwezig zijn. Het illustreert voor mij het belang van deze goedkeuring, we zullen er met z’n allen veel harder aan moeten trekken. En met dit verdrag in de hand kan dat.’
Eerste Kamer akkoord
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het Verdrag regelt dat iedereen, met of zonder een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de samenleving. Ratificatie was opgenomen in het Regeerakkoord van kabinet Rutte-Asscher.