Effectenbedrijf bestrijdt burn-out met onbeperkt vakantie

Effectenbedrijf bestrijdt burn-out met onbeperkt vakantie
Na een recordjaar op de aandelenmarkten en alle stress rond de coronapandemie, mogen de werknemers van het Londense investeringsbedrijf FinnCap Group ​​zoveel vakantie opnemen als ze zelf willen. Met een minimum van vier weken.

Na een recordjaar op de aandelenmarkten en alle stress rond de coronapandemie, mogen de werknemers van het Londense investeringsbedrijf FinnCap Group ​​zoveel vakantie opnemen als ze zelf willen. Met dit onbeperkt vakantieaanbod hoopt de investeerder burn-outs onder de werknemers te voorkomen.

Het gewijzigde vakantiebeleid van een van de grootste effectenmakelaars in de Londense City gaat vanaf 2022 in. “Er is geen maximum, er is een minimum dat je moet nemen”, zei oprichter en topvrouw Sam Smith van FinnCap. Volgens Smith hebben haar werknemers minstens vier weken per jaar en twee of drie dagen per kwartaal vakantie nodig om bij te komen.

Het nieuwe beleid van FinnCap omvat stappen om ervoor te zorgen dat werknemers zich vrij voelen om zo veel mogelijk vakantie op te nemen. Ook heeft het bedrijf dit jaar meer dan dertig medewerkers aangenomen om de toegenomen werkdruk te verlichten. 

Het bedrijf heeft daarnaast een lijst met activiteiten opgesteld, van dierenartsbezoeken tot thuisafspraken met loodgieters, die niet meetellen voor het minimum van vier vakantieweken.

“Een burn-out wordt niet opgelost door een korte vakantie van twee weken”, zei Smith. “Het is op te lossen door je manier van werken goed te veranderen.”

Het ongelimiteerde vakantiebeleid van FinnCap is uitzonderlijk in de financiële wereld van de Londense City, die doordrenkt is met een cultuur van lange werkweken en doorwerken in de weekenden. Bij technologiebedrijven en tech-startups komen dergelijke extraatjes voor het personeel wel vaker voor.

FinnCap zag de omzet het laatste half jaar groeien met 55 procent.