Frankelandgroep Beste Werkgever

De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Zij riepen zorgorganisatie Frankelandgroep uit tot de Beste Werkgever van Nederland in 2018-2019. Dat hebben Effectory en Intermediair bekend gemaakt.

De grootste stijger is dit jaar ICT organisatie Wortell. Beide organisaties hebben een Beste Werkgever award ontvangen. In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 550.000 medewerkers uit ruim 500 organisaties hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen.

De hoogste score van medewerkers Uit alle organisaties met een keurmerk is op 7 maart 2019 de winnaar gekozen tijdens het Beste Werkgevers diner in Amsterdam. Zorgorganisatie Frankelandgroep heeft de hoogste beoordeling gekregen van haar medewerkers, een 8,8, en mag zich daarmee een jaar lang dé Beste Werkgever van Nederland noemen.

Het gemiddelde in de branche Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) is een 7,1. De grootste stijger is Wortell, deze organisatie is beoordeeld met een 8,5, vorig jaar was dit een 8,2. Het gemiddelde in de IT branche is een 7,2. Hierin blinken de winnaars uit De award winnaars blinken op diverse gebieden uit. Zo zijn de medewerkers van Frankelandgroep heel trots op hun organisatie, zij scoren een 9,1 op organisatietrots. Het gemiddelde in Nederland is een 7,2. Ook staan de medewerkers volop achter de doelen van hun organisatie (score 8,9 ten opzichte van een 7,4 gemiddeld in Nederland).

De grootste stijger, Wortell, piekt toevallig op exact dezelfde onderdelen. Op organisatietrots scoren zij ook een 9,1. Wortell medewerkers beoordelen de mate waarin zij achter de organisatie staan met een 8,6. Dit levert goed werkgeverschap op Goed werkgeverschap levert organisaties veel op. De Beste Werkgevers van Nederland presteren significant beter dan andere organisaties. Zo trekken zij tot wel 50% meer sollicitanten dan gemiddeld. Ook zijn hun medewerkers 13 procent meer betrokken en 21 procent productiever.