Ellen Coopmans nieuwe CHRO Bol.com

Ellen Coopmans nieuwe CHRO Bol.com
Ellen Coopmans is in december 2018 aangesteld tot CHRO van Bol.com. Eerder werkte zij bij KPN, Unilever en Rabobank.

Coopmans heeft meer dan twintig jaar ervaring in het HR-vak. Ze begon haar loopbaan bij KPN, hier was zij drie jaar lang HR-manager. Dezelfde functie vervulde zij vervolgens bij Unilever, waar ze doorgroeide tot HR-directeur van het Corporate Centre Rotterdam en daarna tot HR transformation change lead.

In 2008 stapte Coopmans over naar Rabobank waar zij vier jaar lang in de functie van head HR van de Nederlandse divisie heeft gewerkt. In 2012 ging de topvrouw verder als entrepreneur van Droomfabriek, gespecialiseerd in organisatie- en cultuurontwikkeling en leiderschap.

Over haar benoeming stelt Coopmans: ““Ik ken Bol.com goed en ben enorm enthousiast om me in de functie van directeur Human Resources verder in te zetten. Bol.com heeft een ambitieuze groei-agenda en wil blijvend vooruitstrevend zijn in de manier waarop collega’s met elkaar samenwerken. De unieke cultuur van bol.com ken ik als moedig, innovatief en optimistisch. Samen ambitieuze doelen halen staat centraal. Ik kijk ernaar uit om Bol.com hierin nog sterker te maken en wendbaar te houden terwijl de organisatie door blijft groeien.”

Bekijk hier de HR100: de 100 CHRO’s met de meeste impact in Nederland
 
“Het verder ontwikkelen van onze structuur en manier van (samen-)werken is een proces dat nog volop in beweging is en waar we iedere dag nog leren”, vertelt Algemeen Directeur van Bol.com, Huub Vermeulen. “Wij zijn er dan ook van overtuigd dat een directiepositie voor de afdeling Human Resources een logische stap is en dat Ellen perfect in de cultuur van ons bedrijf past.” 

Lees ook: Gert-Jan Janssen nieuwe CFO bol.com

Naast Coopmans bestaat de directie van Bol.com uit: Jurrie van Rooijen (IT directeur), Huub Vermeulen (Algemeen Directeur), Boukje Taphoorn (Directeur Marketing CMO), Gert-Jan Janssen (Financieel Directeur) en Margaret Versteden (Directeur Winkels CCO).