ERP is dood, lang leve de cloud?

Oracle en SAP gaan het op termijn verliezen van specialistische zakelijke clouds. COO Mike Stankey van Finance- en HR-leverancier Workday voorziet een toekomst waarin ERP definitief begraven wordt en integratie tussen zakelijke clouds het de facto model wordt.

ERP zal, zoals het nu benaderd wordt, zichzelf opnieuw moeten uitvinden. De manier waarop leveranciers als Oracle en SAP cloudtechnologie inzetten is onvoldoende toekomstbestendig. “Er zullen vier of vijf best-in-class clouds ontstaan die sterk integreren met elkaar en nichediensten”, stelt COO Mike Stankey van Finance- en HR-specialist Workday.
CIO.nl: Om welke clouds gaat het als er sprake gaat zijn van zo’n federaal cloudmodel?
“Eén van die clouds is zal de Customer Cloud zijn waarin Salesforce.com flink investeert en waar sales, marketing, innovatie en customer service centraal komen te staan. Workday vervult een voortrekkersrol in wat ik de Administration Cloud noem, waar HR en bedrijfsprocessen centraal staan. Deze cloud moet gaan integreren met de Customer Cloud en ook weer met een Collaboration Cloud.”
“Van Oracle en SAP kan niet worden verwacht dat ze met een superieur e-mailproduct komen. Maar dat verwacht ook niemand van ons of van Salesforce.com. Daarvoor zijn eerder Microsoft en Google aangewezen partijen. Zij zullen de Collaboration Cloud vormgeven en onze producten moeten hierop voorbereid zijn. Wij moeten integreren met andere resources om een compleet beeld te kunnen gegeven en toegang hebben tot bijvoorbeeld Active Directory om rolgebaseerde policies te activeren.”
 
Voor het complete interview verwijzen wij u graag naar CIO.nl