‘Mijn leercurve is nog nooit zo steil geweest’

Je zegt je baan op, start je eigen business en... de crisis barst los. Wie durft er dan nee te zeggen tegen een mogelijke investeerder, nu in deze onzekere tijd...?

Anne Jaakke was de afgelopen 5-6 jaar als CHRO bij Hunkemöller International B.V. verantwoordelijk voor de HR-strategie in alle 16 landen waar Hunkemöller actief was. Nu begint ze haar eigen bedrijf #Fantistics. Onder het motto “Van boardroom tot startup” deelt zij haar ervaringen als ondernemer met de CHRO-community. Tevens zal zij als spreker optreden op de HR Expo 2020.

Hoe is het met je? En met je nieuwe business? Het blijkt de vraag te zijn die ik bij iedereen oproep. Tja, eerlijk is eerlijk, deze zag ik totaal niet aankomen. Maar dan ook echt niet. Lekker dan dat universum dat me iets wilde vertellen… had dat niet 4 weken later gekund…? Ik was net 4 weken uit loondienst. 

Ik weet nog het moment dat onze Mark – tja, zo noemen we hem allemaal toch tegenwoordig? – voor het eerst op televisie de nieuwsuitzending over corona deed. Twee vriendinnen die aan een mogelijke lockdown thuis wilde ontsnappen zaten naast me op de bank. Zodra het hoge woord eruit was, sprongen ze op, renden naar hun laptops en begonnen verwoed te bellen met bazen en teams, ze schoten gelijk in crisismanagement-modus… Ik staarde enigszins versuft voor me uit. Koffie iemand? 

Ik word best gek van al dat rustige gedoe, wanneer gaan de scholen weer beginnen? 

Wat was dit nu? Normaal gesproken zou ik juist degene zijn die nu van ‘s morgens tot ‘s avonds met het directieteam en mijn eigen teams aan het bellen zou zijn – crisismanagement, I love that stuff – en nu, ik voelde me hmm raar, er niet meer toe doen. Maar ik moet het mezelf nageven, ik shifte me er aardig snel uit. Ik zag eigenlijk ook wel een goede kant aan deze crisissituatie: de herstellende natuur, de rust in de samenleving, hernieuwde gezinsdynamieken, nieuwe helden, iedereen tegelijk slooooooowing down. 

In eerste instantie draaide ik mijn hand er ook niet voor om om thuis de beste juf van de klas uit te hangen en ‘s middags mijn zoon ook nog privé-voetballes te geven, maar dat waren de eerste 3 weken. Ik word inmiddels ongeduldig, ik word best gek van al dat rustige gedoe, wanneer gaan de scholen weer beginnen? Hoe doe ik dat nu met werken? Juist nu. Ik wil gewoon door. Tjee, wat gebeurt er allemaal? De economie versus de gezondheid. Wat is wijsheid? Wat zou ik doen als ik Mark was? 

Geweldige dagen 

Ondertussen gebeurde het onverwachte, een mogelijke investeerder, ook in deze onzekere tijd. Donja sprong een gat in de lucht toen ik het haar vertelde. Ok, laten we dan deze week alle financiële cijfers en stukken opstellen en dan etc.etc. We genoten van het moment. 
Het waren twee geweldige dagen :-) Het werd weekend, ik had me de week ervoor ondergedompeld in ongeveer elke interessant webinar dat er aangeboden werd, ik was onrustig en rustig tegelijk. 

Op maandag belde ik Donja. “Don, luister. Ik denk niet dat we dit nu moeten doen. Het zit me al de hele tijd dwars, op welke support zitten bedrijven dadelijk te wachten na de crisis en past ons #Fantistics product daar wel bij?” Het was zo’n belangrijke vraag. Eentje die ik eigenlijk helemaal niet wilde stellen. Eentje waarbij je gewoon je kop in het zand wil steken en doorgaan waar je mee bezig was. Eén jaar lang elk vrij moment aan gewerkt, ongelooflijk veel uren, inzet en eigen geld. Alles weg? 

Laten we omdenken! Onze favoriete term. En zo geschiedde.

“Don, ik heb een ander plan….” En toen werd bevestigd wat ik al heel lang wist: wij zijn echt goed samen. Het duurde maar één dag. Maar één, en toen shifte zij er ook heel snel uit. “OK An, lets do it!”. Laten we omdenken! Onze favoriete term. En zo geschiedde. 

In plaats van een technische tool te ontwikkelen om 24/7 inzicht te geven in de fan-statistieken van een bedrijf als werkgever en (online) learning aan te bieden aan bedrijven die snappen dat een goede online presence als werkgever super belangrijk is voor zowel klant als medewerker, laten we nu corona dat inzicht zelf brengen. 

Wij focussen vanaf nu op het direct delen van onze #Fantistics-kennis aan interne change makers, zodat zij zonder extra kosten meer commercieel resultaat kunnen realiseren voor hun bedrijf, zonder het management om geld of hulp te hoeven vragen. Met andere woorden we veranderden onze koers, maar bleven ook nog wel bij onze leest. 

Bijzondere tijden 

Van startup naar online-business dus. Dat hield echter ook in dat er intern veel moest veranderen. Was dat nou precies wat ieder ander wel had zien aankomen? “Zo’n eerste jaar pakt altijd heel anders uit dan je verwacht,” was de standaard reactie als ik terug antwoordde “Laten we zeggen, het zijn bijzondere tijden om een nieuwe business te starten.” 

Eén ding kan ik met 100% zekerheid zeggen, zonder Corona had ik nooit in 4 weken de volgende software leren gebruiken als een pro… Webflow, Phoenix, WordPress, Mollie, Plug and Pay, Monday, Canva, Mailblue en Webinarjam. 

Wat kan ik nog meer met 100% zekerheid kan zeggen, mijn leercurve is nog nooit zo steil geweest als in de afgelopen 4 weken en helaas is mijn vocabulaire aan krachttermen ook evenredig gegroeid… 
 

Volg Anne Jaakke direct via facebook en instragram of bezoek haar website.